Εξαπατούσαν Κύπριους εθνοφρουρούς στο ΚΨΜ- Τους πουλούσαν προϊόν «απάτη»

Εξαπατούσαν Κύπριους εθνοφρουρούς στο ΚΨΜ- Τους πουλούσαν προϊόν «απάτη»

Υπόθεση απάτης από προμηθευτή της Εθνικής Φρουράς αποκάλυψε η Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία ενημέρωσε χθες γραπτώς το Υπουργείο Άμυνας για τα ευρήματα του ελέγχου της.

Η απάτη έγκειται στο γεγονός ότι για συγκεκριμένο προϊόν, που πωλείται στα Κέντρα Ψυχαγωγίας Μονάδων (ΚΨΜ), διαπιστώθηκε, μετά από τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο, ότι δεν περιέχει καθόλου τα συστατικά που αναγράφονται στη συσκευασία του προϊόντος. Κοντολογίς, οι στρατιώτες πληρώνουν για το συγκεκριμένο προϊόν ενώ στην πραγματικότητα αγοράζουν υποδεέστερό του, τόσο σε αξία όσο και σε ποιότητα.

Με τον προμηθευτή να κερδοσκοπεί στις πλάτες των ανυποψίαστων εθνοφρουρών. Οι υποψίες για απάτη επιβεβαιώθηκαν όταν τα δείγματα από το συγκεκριμένο προϊόν στάλθηκαν για εξειδικευμένες αναλύσεις σε διαπιστευμένο χημείο της Γαλλίας, καθώς το Κρατικό Χημείο αδυνατούσε να προβεί στη συγκεκριμένη χημική ανάλυση. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο προϊόν έχει μεγάλη κατανάλωση και δεν είναι το μοναδικό προϊόν που διαθέτει προς πώληση στα ΚΨΜ ο εν λόγω προμηθευτής. Να σημειωθεί ότι το χημείο της Γαλλίας επέλεξε για τις αναλύσεις το ίδιο το κρατικό χημείο.

Πηγή: Φιλελεύθερος