Μέχρι και 206 χιλιόμετρα έπιασε οδηγός στην Κύπρο- Δείτε τα νούμερα «ρεκόρ» στους κυπριακούς δρόμους

Μέχρι και 206 χιλιόμετρα έπιασε οδηγός στην Κύπρο- Δείτε τα νούμερα «ρεκόρ» στους κυπριακούς δρόμους

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, τα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία έχουν την ευθύνη για τη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων ήρθαν αντιμέτωποι με αρκετά περιστατικά, τα οποία για ακόμη μια φορά, δείχνουν την οδική συνείδηση και παιδεία που δεν έχουμε ως οδηγοί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σε κύριες οδικές αρτηρίες εντοπίστηκαν επικίνδυνοι οδηγοί, οι οποίοι είχαν αναπτύξει ταχύτητες πίστας, όπως 206, 186, 180, αντί για 100 χλμ. ανά ώρα, που είναι το επιτρεπόμενο όριο, ενώ σε κατοικημένες περιοχές καταγράφηκαν ταχύτητες, όπως 111, 109, 108 αντί για 50 χλμ. ανά ώρα που είναι το επιτρεπόμενο όριο.

Εκτός από τις πολύ υψηλές ταχύτητες, εντοπίστηκαν και αρκετοί οδηγοί που βρίσκονταν στο τιμόνι υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 45χρονου, ο οποίος οδηγούσε το δηλωμένο ως ακινητοποιημένο όχημά του, χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, πιστοποιητικό καταλληλότητας και χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης.

Πέραν των πιο πάνω, το άλκοτεστ στον 45χρονο κατέδειξε ποσότητα αλκοόλης εξαπλάσια του κανονικού ορίου (132μg αντί 22μg).

Οι τροχονομικοί έλεγχοι της Αστυνομίας συνεχίζονται με σκοπό την εμπέδωση της οδικής συνείδησης αλλά και τον εντοπισμό επικίνδυνων οδηγών.