Κραυγή απελπισίας 63χρονης Κύπριας!Διαβάστε τι έκαναν οι εργοδότες της & δεν μπορεί να πάρει σύνταξη

Κραυγή απελπισίας 63χρονης Κύπριας!Διαβάστε τι έκαναν οι εργοδότες της & δεν μπορεί να πάρει σύνταξη

Την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει περιγράφει 63χρονη μητέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες η οποία, αφού έκανε αίτηση για συνταξιοδότηση, ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι δεν την δικαιούται.

Το θέμα της 63χρονης Μαρίας Μ. αναδεικνύει σήμερα στην «Πρώτη Γραμμή» ο «Φιλελεύθερος, που φιλοξενεί επιστολή της αναγνώστριας.

Στην επιστολή της, η κ. Μαρία αναφέρει: «Σε λίγες μέρες κλείνω τα 63 μου χρόνια και μάζεψα τα χαρτιά μου για τη σύνταξη. Αποτάθηκα στις ανάλογες υπηρεσίες των Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να τα καταθέσω, όμως μου είπαν ότι δεν συμπλήρωσα τα απαραίτητα χρόνια εργασίας για να δικαιούμαι τώρα σύνταξη και μου είπαν να περιμένω μέχρι τα 65 μου, που θα δικαιούμαι σύνταξη οικοκυράς».

Η αναγνώστρια δηλώνει ότι έχει παιδί με ειδικές ανάγκες, ενώ έπειτα από τραυματισμό της σε αυτοκινητικό ατύχημα η καθημερινότητά της έχει καταστεί δύσκολη και διερωτάται: «Εγώ τι φταίω εάν κάποιοι από τους εργοδότες μου δεν κατέθεταν τις εισφορές μου στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, ενώ μου τις απέκοπταν»;

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το γεγονός πως όταν εργαζόταν της αποκόπτονταν οι εισφορές από τον εργοδότη της, αλλά δεν τις κατέβαλε στο ταμείο, αποτελεί διαφορά μεταξύ της ίδιας και του τότε εργοδότη της, που έπρεπε να καταγγελθεί στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων τότε που πραγματοποιείτο η παρανομία.

Η 63χρονη ζητά, μέσα απ' την επιστολή της, από τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις να την παραπέμψουν στο «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» ώστε να λαμβάνει από εκεί βοήθεια.

Στο αίτημά της αυτό, ο διευθυντής των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Θεοφάνης Τρύφωνος, εξήγησε ότι μπορεί να υποβάλει από μόνη της τη σχετική αίτηση και εάν πληροί τα κρητήρια, θα την εγκρίνουν και θα της καταβάλλουν μηνιαία οικονομική βοήθεια, που δεν αποκλείεται να είναι και μεγαλύτερη από τη σύνταξη που θα λάμβανε εάν καταβάλλονταν οι εισφορές της στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων όταν εργαζόταν.