«Χυδαίο και εξευτελιστικό ξεγύμνωμα»! - Τι έκανε την Επίτροπο Ισότητας να «βγει από τα ρούχα της»

«Χυδαίο και εξευτελιστικό ξεγύμνωμα»! - Τι έκανε την Επίτροπο Ισότητας να «βγει από τα ρούχα της»

Η γυμνή γυναίκα που παρουσιάστηκε σε ρόλο σκεύους σερβιρίσματος σε εκδήλωση στη Λεμεσό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τέχνη. Ήταν ένα χυδαίο και εξευτελιστικό ξεγύμνωμα.

Την άποψη αυτή εξέφρασε σε δηλώσεις της στον «Πολίτη 107.6» η Επίτροπος Προεδρίας για την Ισότητα των Φύλων, Ιωσηφίνα Αντωνίου, αναφερόμενη σε εκδήλωση-έκθεση τέχνης στη Λεμεσό στην οποία γυμνή γυναίκα εμφανίστηκε σε ρόλο πιατέλας σερβιρίσματος sushi.

Σύμφωνα με την κ. Αντωνίου, αυτοί που επέλεξαν αυτό τον τρόπο παρουσίασης της γυμνής γυναίκας νόμισαν πως συνέλαβαν μια «έξυπνη» ιδέα για να προκαλέσουν το ενδιαφέρον.

Η Επίτροπος εξέφρασε τη λύπη της γιατί το γυμνό σώμα μιας γυναίκας μετατράπηκε σε αντικείμενο, τονίζοντας ότι την ίδια θέση θα διατύπωνε αν στη θέση της γυναίκας ήταν ένας γυμνός άντρας.

Ράπισμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Δεν δίστασε, μάλιστα, να χαρακτηρίσει την εν λόγω έκθεση «ράπισμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια» και «κακόγουστο εύρημα για να εξυπηρετήσει ένα συγκεκριμένο στόχο», επισημαίνοντας πως το γυμνό είναι μέρος της τέχνης, αλλά «είναι άλλο πράγμα η τέχνη και άλλο το ξεγύμνωμα και η χυδαιότητα».

Όσον αφορά στην πιθανή λήψη μέτρων εναντίον των διοργανωτών της εκδήλωσης, η Επίτροπος Αντωνίου ανέφερε πως η ίδια δεν έχει κάποια αρμοδιότητα, πέραν της δημόσιας τοποθέτησής της με την έκφραση απαρέσκειας.

Αποκάλυψε ωστόσο ότι έχει ζητήσει γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο γεγονός παραβιάζει τη νομοθεσία περί προσβολής της δημοσίας αιδούς, τονίζοντας ότι «το αν έχει διαπραχθεί κάποιο ποινικό αδίκημα δεν αναιρεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πράξη παραβιάζει ηθικούς και κοινωνικούς κανόνες.