Παπακώστας για Χριστόφια: «Όταν έχεις τέτοιους φίλους τί τους θέλεις τους εχθρούς - Επέδειξε δειλία»

Παπακώστας για Χριστόφια: «Όταν έχεις τέτοιους φίλους τί τους θέλεις τους εχθρούς - Επέδειξε δειλία»

Ανοίγει νέες πληγές για Δημήτρη Χριστόφια και Συνταγματάρχη Γεωργιάδη το βιβλίο των απομνημονευμάτων του πρώην Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα.

«Το μέγα σφάλμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (Δημήτρη Χριστόφια) ήταν η δειλία που επέδειξε. Αντί να παρουσιαστεί ενώπιον του λαού και των συγγενών των θυμάτων την ίδια ημέρα και να απολογηθεί ή ακόμα και να παραιτηθεί, κρύφτηκε στο Προεδρικό πέντε μερόνυκτα και όταν παρουσιάστηκε, όχι μόνο δεν απολογήθηκε, αλλά φρόντισε, με τη συμβολή, φαίνεται, του τότε Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη και των συν αυτώ, να μεταθέσει σε άλλους τις ευθύνες του», αναφέρει χαρακτηριστικά στο βιβλίο του ο Κώστας Παπακώστας.

Την ίδια ώρα κατηγορεί και τον Συνταγματάρχη Γεωργιάδη για «αρρωστημένη φιλοδοξία» και συγκεκριμένα γράφει: «Ο Συνταγματάρχης Γεωργιάδης παραπλάνησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ηγεσία του ΓΕΕΦ και εμένα τον ίδιο προσωπικά. [...] Η καταστροφική έκρηξη της 11ης Ιουλίου του 2011 στο Μαρί ήταν ένα τραγικό ατύχημα. Το προκάλεσε η ημιμάθεια και η αρρωστημένη φιλοδοξία ενός ανθρώπου, του συνταγματάρχη Γεωργιάδη».

Το βιβλίο των απομνημονευμάτων του Κώστα Παπακώστα μιλά με βαριά γλώσσα για τον Δημήτρη Χριστόφια αλλά και τον Συνταγματάρχη Γεωργιάδη σχετικά με την έκρηξη στο Μαρί διατυπώνοντας την πεποίθηση πως ο ίδιος έπεσε θύμα σκευωρίας και δικαστικής πλάνης, ενώ συνεχίζει «Πληρώνω τα λάθη άλλων, τις παραλήψεις και τις αρρωστημένες πολιτικές, επαγγελματικές και άλλες φιλοδοξίες, αδυναμίες και σκοπιμότητες».

Ο υιός του κ. Παπακώστα, Νικόλας Παπακώστας, τόνισε πως είναι απαίτηση να ανοίξει ξανά η υπόθεση του Μαρί και ελπίζει όπως ο Γενικός Εισαγγελέας να το τολμήσει.

Στο βιβλίο του ο Κώστας Παπακώστας διατυπώνει τα συναισθήματά του για τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια με μια λαϊκή ρήση «όταν έχεις τέτοιους φίλους τί τους θέλεις τους εχθρούς» ενώ, την ίδια ώρα, πλέκει το εγκώμιο στην κυπριακή αριστερά, την οποία υπηρέτησε, κάνοντας λόγο για υπέροχο κόσμο της αριστεράς.

Το βιβλίο, το οποίο τιτλοφορείται «Ανεμοδαρμένη Πορεία», παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 31/10 και καταπιάνεται με τη ζωή και τη δράση του Κώστα Παπακώστα από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, την προδοσία του 1974, την αντίσταση και έπειτα.