Πρόεδρος ΠΟΕΔ: «Ο Υπ. Παιδείας πρέπει να σταματήσει να δυναμιτίζει το κλίμα στην εκπαίδευση»! (vid)

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: «Ο Υπ. Παιδείας πρέπει να σταματήσει να δυναμιτίζει το κλίμα στην εκπαίδευση»! (vid)

Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Ελλήνων Δασκάλων, Φίλιος Φυλακτού, σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή, να σταματήσει να δυναμιτίζει το κλίμα με διάφορες δηλώσεις εναντίον της ΠΟΕΔ, την οποία χαρακτήρισε εξιλαστήριο θύμα.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της σημερινής, προγραμματισμένης μονόωρης στάσης εργασίας των δασκάλων στην επαρχία Αμμοχώστου, ο Φίλιος Φυλακτού δήλωσε στην εκπομπή του Alpha «Κάθε Μέρα Άλλη Μέρα» ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ, κατά την αυριανή του συνεδρία, θα εξετάσει όλα τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τους δασκάλους.

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια τάση να δούμε το όλο ζήτημα κάτω από το πρίσμα των εξελίξεων στο Κυπριακό», ανέφερε ο κ. Φυλακτού, τονίζοντας ότι «διαχρονικά, η ΠΟΕΔ στην ιστορία της καταγράφει τέτοιες στιγμές, όπου όταν τα εθνικά θέματα ήταν σε μεγάλη προτεραιότητα, υπήρξαν και περιπτώσεις που είπε ότι αφήνω πίσω τα ζητήματα αυτά, μέχρι να ολοκληρωθούν τα εθνικά θέματα».

Αναστολή των κινητοποιήσεων λόγω... Κυπριακού

Ο πρόεδρος την ΠΟΕΔ εκτίμησε ότι κατά την αυριανή συνεδρία του ΔΣ πιθανόν να υπάρξει απόφαση για αναστολή των επικείμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποφασιστεί και η αναστολή της προγραμματισμένης για αύριο πορείας προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Προεδρικό Μέγαρο.

Όσον αφορά στις διάφορες φωνές, που κάνουν λόγο για διχασμό της ΠΟΕΔ, ο κ. Φυλακτού αποσαφήνισε ότι «υπάρχει μια υγιής αντιπαράθεση διαφορετικών απόψεων, ιδιαίτερα ως προς τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων» και επισήμανε ότι υπάρχουν θέματα «που θέλουμε να συζητηθούν με το Υπουργείο Παιδείας σε μια πολύ σοβαρή και συστηματική, πλέον, βάση».

Ο επικεφαλής της συντεχνίας των δασκάλων, απηύθυνε πρόσκληση και προς τους οργανωμένους γονείς να είναι παρόντες στις συζητήσεις, ούτως ώστε να διαμορφωθούν «ολοκληρωμένες απόψεις» και να υπάρξουν οι «καλές έξωθεν μαρτυρίες» επί της διαδικασίας.

Κανονικά η συνάντηση την Παρασκευή με τον Υπουργό

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Καδή, με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔ, όπου και θα συζητηθούν θέματα που άπτονται ευρύτερα της δημοτικής εκπαίδευσης, όπως το πρόγραμμα του αλφαβητισμού και η παραβατικότητα στα σχολεία.

Το Newsbomb.com.cy, σε επικοινωνία που είχε με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή στη συνάντηση και των οργανωμένων γονέων, τους οποίους χαρακτήρισε ευπρόσδεκτους, ενώ σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ του κ. Καδή και της ΠΟΕΔ, δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω τις δηλώσεις του κ. Φυλακτού, με τις οποίες κάλεσε του Υπουργό να σταματήσει να δυναμιτίζει το κλίμα.

Ικανοποίηση και από τους οργανωμένους γονείς

Νωρίτερα, η πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μαρία Σάββα, σε δηλώσεις της στο κρατικό ραδιόφωνο, χαιρέτισε την εισήγηση της ΠΟΕΔ για συμμετοχή των γονέων στις διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας ότι η συμμετοχή στο διάλογο για τη δημοτική εκπαίδευση και στις αντίστοιχες επιτροπές, αποτελούσε διαχρονικό αίτημα όλων των εμπλεκομένων.

Κατά τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των δασκάλων στην επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς οι γονείς υιοθέτησαν την εισήγηση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας των Γονέων, ώστε να υπάρξει οργανωμένη φύλαξη των μαθητών κατά τη διάρκεια της μονόωρης κινητοποίησης των δασκάλων.

Σημειώνεται ότι τόσο στα δημοτικά σχολεία του Παραλιμνίου όσο και σε ένα δημοτικό σχολείο στη Δερύνεια δεν υπήρξε ανάγκη φύλαξης, καθώς όλοι οι μαθητές προσήλθαν σε αυτά τα σχολεία μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

Video 1

Newsbomb.com.cy - Φυλακτού