Οδηγοί προσοχή: Οδικά έργα και κλειστοί δρόμοι σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα – Δείτε που ακριβώς!

Οδηγοί προσοχή: Οδικά έργα και κλειστοί δρόμοι σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα – Δείτε που ακριβώς!

Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, οι πρωινές αναφορές δεν κάνουν λόγο για οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα στις κύριες οδικές αρτηρίες.

Καλούμε όσους θα διακινηθούν στους δρόμους με τα οχήματά τους να τηρούν πάντοτε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τα σήματα Τροχαίας. Επίσης, συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή προς αποφυγή δυστυχημάτων.

Σε ορισμένους δρόμους όμως, παρουσιάζονται κάποια προβλήματα, λόγω οδικών και κατασκευαστικών έργων που εκτελούνται.

Από τις 31/10/2016 μέχρι τις 14/11/2016, μεταξύ των ωρών 09:00 – 16:30, εκτός Σαββατοκύριακων στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας - Λευκωσίας θα εκτελούνται εργασίες εγκατάστασης καλωδίου από τη Cyta. Κατά την πιο πάνω περίοδο, θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, από τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς μέχρι την έξοδο προς Νήσου και στις δύο κατευθύνσεις, με μέγιστο μήκος 2χλμ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα.

Tμήμα του δρόμου Κιτίου –Μαζωτού από τη συμβολή του παρά το πάρκο Καμήλων μέχρι τη συμβολή του με το δρόμο προς Κιβισίλι μήκους 2 Km περίπου, θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση από τις 29/8/2016 μέχρι τις 26/1/2017 λόγω εκτέλεσης οδικών έργων. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω του παραλιακού δρόμου Μαζωτού-Περβολιών.

Από την 1/11/2016 μέχρι τις 4/11/2016, μεταξύ των ωρών 07:30 - 15:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, σε τμήματα του Παραλιακού δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας θα εκτελούνται εργασίες τοπικής επιδιόρθωσης καταστρεμμένου ασφαλτικού οδοστρώματος, ακολούθως: Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η μία λωρίδα κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω παρακείμενων δρόμων, είτε στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας με τη χρήση σημάτων STOP & GO.

Επιπλέον από τις 24/10/2016 μέχρι τις 16/1/2017, μεταξύ των ωρών 20:30 μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, καθημερινά εκτός Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής και αργιών και κατά τη διάρκεια της ημέρας από τις 09:00 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα, εκτός των αργιών, θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής νέων ανοιγμάτων στην κεντρική νησίδα του παρακαμπτήριου δρόμου Λεμεσού. Τα νέα ανοίγματα θα κατασκευαστούν σε έξι θέσεις σε τμήματα του παρακαμπτήριου δρόμου μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Μέσα Γειτονιάς και Πολεμιδιών/Λιμανιού. Στα τμήματα του παρακαμπτήριου που θα εκτελούνται οι εργασίες, οι λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, μήκους 350μ. περίπου και στις δύο κατευθύνσεις, θα είναι κλειστές και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις λωρίδες βραδείας κυκλοφορίας.

Εκτελούνται εργασίες από την ΑΗΚ, μέχρι και τις 9/11/2016, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και Φιλίππου στα Λατσιά, από τον κυκλικό κόμβο της Λεωφόρου Λεμεσού μέχρι τη Βιομηχανική Περιοχή Γερίου. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, τμήματα του πιο πάνω δρόμου θα μονοδρομούνται και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των παρακείμενων οδών Θεσσαλονίκης, Κρίτωνα Τορναρίτη και Γιάννου Κρανιδιώτη.