Επτά χρόνια φυλακή στον Πέτρο Τσαλικίδη για την τραγωδία στο Μαρί

Επτά χρόνια φυλακή στον Πέτρο Τσαλικίδη για την τραγωδία στο Μαρί

Ένοχο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας έκρινε το Στρατοδικείο Αθηνών τον τέως Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Πέτρο Τσαλικίδη, αναφορικά με το θάνατο 13 ανθρώπων από την έκρηξη στο Μαρί, που συγκλόνισε την Κύπρο το 2011.

Όπως μεταδίδεται από την Αθήνα, κατά τη διάρκεια της 4ήμερης δίκης, ο απόστρατος Ελλαδίτης αξιωματικός απέρριψε την κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι δεν φέρει ευθύνη για την τραγωδία.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης (η οποία αναμένεται να καθαρογραφεί μέσα στον επόμενο μήνα), το Στρατοδικείο έκρινε πως, παρά το γεγονός ότι ο αντιστράτηγος ε.α. είχε ειδοποιήσει εγκαίρως το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών για τους κινδύνους από την παραμονή των εμπορευματοκιβωτίων με τις εκρηκτικές ύλες στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», θα έπρεπε να επιμείνει μέχρις ότου τα κοντέινερ μετακινούνταν σε χώρο προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες και πιθανές πράξεις δολιοφθοράς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης, ο Πέτρος Τσαλικίδης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Αναθεωρητικό Στρατοδικείο.