ΣΚΑΝΔΑΛΟ KOT - €150.000 αποζημίωση στον πρώην διευθυντή του γραφείου στο Άμστερνταμ!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ KOT - €150.000 αποζημίωση στον πρώην διευθυντή του γραφείου στο Άμστερνταμ!

Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε μεν το αίτημα του πρώην Διευθυντή του γραφείου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στο Άμστερνταμ, Κλεάνθη Ευριπίδου, αλλά ενέκρινε αποζημιώσεις υπέρ του ύψους €150.000.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», ο υπολογισμός του ποσού βασίστηκε στις απολαβές του πρώην στελέχους του ΚΟΤ (μισθοί έξι μηνών και αποζημίωση για την απόλυση).

Υπενθυμίζεται ότι ο ΚΟΤ, τον Μάρτιο του 2015 αποφάσισε (μετά από δέκα χρόνια που είχε ληφθεί σχετική απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο) να αποκόψει παράνομα επιδόματα που λάμβανε ο κ. Ευριπίδου, τα οποία εκτόξευαν τις απολαβές του σε πάνω από €100.000 ετησίως (πάνω από €8.000 μηνιαίως).

Ωστόσο, ο ΚΟΤ επανήλθε τον Δεκέμβριο του 2015 και επέστρεψε τα παράνομα επιδόματα στον κ. Ευριπίδου, χωρίς δηλαδή ο εν λόγω υπάλληλος να απολέσει οποιοδήποτε ποσό από τα μέχρι τότε εισοδήματά του.

Πριν από ενάμιση μήνα, είχε δει το φως της δημοσιότητας υπόθεση παράνομης ηχογράφησης ιδιωτικής συνομιλίας της αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας του ΚΟΤ, Αννίτας Δημητριάδου, στην οποία φερόταν να προσπάθησε να συγκαλύψει θέμα, που αφορούσε σε καταβολή ιατρικών εξόδων από το Ταμείο Υγείας του ΚΟΤ προς τον κ. Ευριπίδου τα οποία δεν δικαιούταν.

Όπως αναφέρει ο «Π», το ηχητικό ντοκουμέντο της συνεδρίασης, που κατέθεσε ο κ. Ευριπίδου στο δικαστήριο, δεν έγινε δεκτό ως τεκμήριο, ενώ δεν εξετάστηκε καθόλου η ποινική διάσταση των ενεργειών του, παρά το γεγονός ότι στην Κύπρο βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα σε βάρος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η κ. Δημητριάδου καταχώρησε στα ολλανδικά δικαστήρια υπόθεση εναντίον του Κλεάνθη Ευριπίδου, σχετικά με το παράνομα ηχογραφημένο υλικό, στο οποίο φερόταν να αναφέρεται σε σκευωρία εις βάρος του πρώην διευθυντικού στελέχους, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΤ, με ομόφωνη απόφασή του, εισηγήθηκε την καθαίρεσή της από τη θέση που κατείχε στον οργανισμό.