Κλειστοί δρόμοι σε πολλές περιοχές της Κύπρου- Ποιους να αποφύγετε

Κλειστοί δρόμοι σε πολλές περιοχές της Κύπρου- Ποιους να αποφύγετε

Σε ανακοίνωση της η Αστυνομία Κύπρου προειδοποιεί τους πολίτες για δρόμους στους οποίους εκτελούνται οδικά έργα.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση

Όσον αφορά στο οδικό δίκτυο, οι πρωινές αναφορές δεν κάνουν λόγο για οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα στις κύριες οδικές αρτηρίες. Παρ’ όλα αυτά, λόγω οδικών έργων σε αρκετά σημεία επηρεάζεται η τροχαία κίνηση ως ακολούθως:

Μέχρι τις 25/11/16, μεταξύ των ωρών 08:30 - 15:00, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, από την είσοδο της Λευκωσίας (Φώτα Καλησπέρα) μέχρι την Αλάμπρα, θα εκτελούνται εργασίες επιδιόρθωσης χτυπημένων στηθαίων ασφαλείας στην κεντρική νησίδα. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 200 μέτρων περίπου η δεξιά λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας διαδοχικά και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητοδρόμου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα.

Επίσης, μέχρι τις 16/1/2017 και μεταξύ των ωρών 20:30 μέχρι τις 06:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, καθημερινά εκτός Παρασκευής, Σαββάτου, Κυριακής και αργιών και κατά τη διάρκεια της ημέρας από τις 09:00 μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα, εκτός των αργιών, θα εκτελούνται εργασίες κατασκευής νέων ανοιγμάτων στην κεντρική νησίδα του παρακαμπτήριου δρόμου Λεμεσού. Τα νέα ανοίγματα θα κατασκευαστούν σε έξι θέσεις σε τμήματα του παρακαμπτήριου δρόμου μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Μέσα Γειτονιάς και Πολεμιδιών/Λιμανιού. Στα τμήματα του παρακαμπτήριου που θα εκτελούνται οι εργασίες, οι λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας, μήκους 350μέτρων περίπου και στις δύο κατευθύνσεις, θα είναι κλειστές και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις λωρίδες βραδείας κυκλοφορίας.

Εξάλλου, τμήμα του δρόμου Κιτίου–Μαζωτού από τη συμβολή του παρά το πάρκο Καμήλων μέχρι τη συμβολή του με το δρόμο προς Κιβισίλι, μήκους 2 Km περίπου, θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση μέχρι τις 26/1/2017 λόγω εκτέλεσης οδικών έργων. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω του παραλιακού δρόμου Μαζωτού-Περβολιών.

Επιπρόσθετα, μέχρι την Παρασκευή 25/11/2016, μεταξύ των ωρών 08:00 - 15:00, θα εκτελούνται εργασίες για την κατασκευή υπερυψωμένης συμβολής στο δρόμο Λευκωσίας – Παλαιχωρίου παρά τη διασταύρωση προς Άγιο Επιφάνειο. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται απρόσκοπτα και η ρύθμιση της τροχαίας θα γίνεται με τη μέθοδο του «STOP & GO».

Τέλος, την περίοδο 21/11/2016 – 2/12/2016, μεταξύ των ωρών 08:30 – 14:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, στους αυτοκινητόδρομους της Επαρχίας Λάρνακας θα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού ερεισμάτων. Κατά την πιο πάνω περίοδο, θα κλείνει τμηματικά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας, σε μήκος 100μ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη δεξιά λωρίδα.

Οι οδηγοί που χρησιμοποιούν τους πιο πάνω δρόμους καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας.