Μας έκαναν περήφανους! Όλα όσα συνέβησαν στην αποστολή των 69 Κύπριων στις φωτιές του Ισραήλ (pics)

Μας έκαναν περήφανους! Όλα όσα συνέβησαν στην αποστολή των 69 Κύπριων στις φωτιές του Ισραήλ (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Ένας από τους 69 εθελοντές της κυπριακής αποστολής στο Ισραήλ μίλησε στο newsbomb.com.cy και εξομολογήθηκε όσα συνέβησαν στην ηρωική επιχείρηση για την κατάσβεση των πυρκαγιών στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με την μαρτυρία Κύπριου που συμμετείχε στην επιχείρησή της Κύπρου τον ειδοποίησαν εσπευσμένα το βράδυ της Παρασκευής (25/11) ότι υπήρχε ανάγκη για αποστολή βοήθειας στο Ισραήλ για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει. Να αναφερθεί ότι η προτάσεις για συμμετοχή στην αποστολή ήταν επιλεκτικές αλλά σε εθελοντική βάση, λόγω των κινδύνων που εγκυμονούσαν, έτσι δεν ήταν εύκολο να βρεθούν άτομα.

pir 3

Τελικά μαζευτήκαν 69 άτομα από το Τμήμα Δασών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Άμυνα αποφασισμένα να αψηφήσουν τον κίνδυνο και να προσφέρουν στη γειτονική μας χώρα, όπως έπραξε και αυτή άλλωστε στις πυρκαγιές της Σολέας, βοήθεια για να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα που μάστιζαν τη χώρα.

Ξεκίνησαν για το Αεροδρόμιο της Πάφου στις 5 τα ξημερώματα και στις 06:20 βρίσκονταν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Ισραήλ. Εκεί χωρίστηκαν οι 69 εθελοντές στους διάφορους σταθμούς του Ισραήλ για να μπουν στη μάχη με τις φλόγες. Όπως μας αναφέρει, στις 12:00 το μεσημέρι ήδη έδιναν τη μάχη τους στα πύρινα μέτωπα οι συμπατριώτες μας.

Το δύσκολο έργο περιλάμβανε μάχη με τις αναζωπυρώσεις και στη συνέχεια ασφάλιζαν τις περιοχές και έκαναν περιπολίες για να ελέγχουν την κατάσταση. Ο Κύπριος εθελοντής μας εξομολογείται ότι ήταν περίεργο το συναίσθημα να δουλεύεις με άτομα από άλλες χώρες, σε μια ξένη περιοχή που δεν γνωρίζεις την γνωρίζεις και μπορεί οι δρόμοι να γίνουν επικίνδυνοι.

pir 9

Να αναφερθεί ότι οι Ισραηλίτες επέδειξαν μεγάλο επαγγελματισμό και οργάνωση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ υπήρχε συνδρομή και των γυναικών στο θέμα των τροφίμων. Όπως μας αναφέρει χαρακτηριστικά του έκανε μεγάλη εντύπωση το μότο των Ισραηλιτών πυροσβεστών: «Εάν σώσεις μια ανθρώπινη ζωή είναι σαν να σώσεις ολόκληρο τον κόσμο». Οι πυρκαγιές αν και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές, δεν υπήρξε καμιά απώλεια ανθρώπινης ζωής.

pir 4

Την Τρίτη (6/12) οι Κύπριοι τέλειωσαν το έργο τους και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην περιοχή. Εκεί με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσαν ότι οι κάτοικοι τους αναγνώριζαν και σε πολλές περιπτώσεις τους χειροκροτούσαν και τους ευχαριστούσαν που βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Φυσικά δεν έλειψαν και οι εκδηλώσεις τιμής για όλους όσοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, δίνοντας τους δώρα και ενθύμια. Επίσης παρέλαβαν τιμητικά διπλώματα από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

page

Η αποστολή μας έφτασε στην Κύπρο στις 10:00 το βράδυ της ίδιας μέρας και οι συμπατριώτες μας είχαν στις αποσκευές τους πέρα από τα τιμητικά διπλώματα, την ικανοποίηση ότι βοήθησαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών σε μια ξένη χώρα και πέτυχαν τον στόχο τους να μην χαθεί καμιά ανθρώπινη ζωή.

Δείτε τις όλες φωτογραφίες από την αποστολή στην γκαλερι του newsbomb.com.cy