«Εν θα με φάει ο καρκίνος, εννά τον φάω εγώ» - 29χρονος Κύπριος έτριξε τα δόντια και βγήκε νικητής

«Εν θα με φάει ο καρκίνος, εννά τον φάω εγώ» - 29χρονος Κύπριος έτριξε τα δόντια και βγήκε νικητής

Αν κάποιος μπορεί να ονομαστεί ήρωας αυτός θα ήταν ο Γιώργος Νικολάου που πολέμησε και βγήκε νικητής στη μάχη με τον καρκίνο.

Πρότυπο όχι επειδή νίκησε αλλά επειδή το πάλεψε...

Φάρος ελπίδας ο Γιώργος Νικολάου. Φάρος ελπίδας όχι επειδή νίκησε τον καρκίνο, αλλά επειδή τον πάλεψε.

Αυτή είναι η πραγματική ελπίδα. Νικητές δεν είναι όσοι τον ξεπέρασαν, όχι όσοι επικρατήσαν, αλλά όσοι σήκωσαν το κεφάλι και τον κοίταξαν στα μάτια.

Μπορεί αγαπημένα μας πρόσωπα να έχουν «φύγει» όμως κανείς δεν νικήθηκε. Η μάχη θεωρείται άνιση, ναι, όμως όταν συγγενείς και φίλοι βρίσκονται στο πλευρό σου καμιά μάχη δεν χάνεται πραγματικά.

Την στιγμή που κάποιος καρκινοπαθής υψώνει το ανάστημα του και είναι έτοιμος να παλέψει είναι νικητής, ασχέτου αποτελέσματος.

Ο θάνατος φαντάζει ως κάτι το τελειωτικό, ως κάτι οριστικό. Τελικά όμως τι τελειώνει πραγματικά; Πως μπορεί να τελείωσε κάτι, όταν ο άνθρωπος που «έφυγε» πάλεψε όχι για τον εαυτό του, αλλά για τα παιδιά, την οικογένεια και τους φίλους του; Ποια καλύτερη παρακαταθήκη θα μπορούσε να αφήσει πίσω του ώστε η μνήμη του να είναι πιο δυνατή από ποτέ;

Κανείς δεν χάνεται, κανείς δεν θα λησμονηθεί από τη στιγμή που επιλέγει να σηκώσει τα μανίκια του και να παλέψει, όχι απλά για τη ζωή του, αλλά και για τους γύρω του.

Σηκώστε το κεφάλι και παλέψτε! Αυτό διδάσκει ο Γιώργος Νικολάου...

ΥΓ: Οι άνθρωποι μπορεί να «σβήσουν», οι αναμνήσεις όμως ποτέ!

Ευχαριστούμε Γιώργο!

Η συντακτική ομάδα του Newsbomb

 

 *Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους γυρίστηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Πρακτική στη Δημοσιογραφία» του Πανεπιστημίου Κύπρου και την επιμέλεια ανέλαβαν η Άντρη Πογιατζή, η Ραφαέλλα Ρουσμίγκο και η Αυγή Κυριάκου.