Κύπριος αστυνομικός βραβεύτηκε με το μετάλλιο της Βασίλισσας Ελισάβετ- Αξιέπαινη η πράξη του

Κύπριος αστυνομικός βραβεύτηκε με το μετάλλιο της Βασίλισσας Ελισάβετ-  Αξιέπαινη η πράξη του

Στη φετινή λίστα βραβεύσεων της Βασίλισσας της Αγγλίας περιλαμβάνεται ο Ε/κ αστυνόμος των Βρετανικών Βάσεων Σπύρος Σωτηρίου, ο τρίτος στη σειρά που βραβεύεται με το μετάλλιο "Overseas Territories Police Medal".

Ο 47χρονος αστυνόμος, που υπηρετεί εδώ και 25 χρόνια στις ΒΒ, κατάφερε να συμπεριληφθεί στη φετινή λίστα βραβεύσεων της Βασίλισσας Ελισάβετ, για τη δράση του ως υπεύθυνος αξιωματικός του χώρου που διαμορφώθηκε στη Δεκέλεια, για τους 115 μετανάστες που έφτασαν στις ακτές των Βάσεων Ακρωτηρίου, το 2015.

Ο ίδιος αναφέρει πως καμία από την εκπαίδευση που είχε τύχει ως αστυνομικός δεν τον είχε προετοιμάσει για τις προκλήσεις που παρουσιάστηκαν με τα νέα του καθήκοντα, ιδιαίτερα με το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και την παρουσία τους γύρω από το χώρο "ήταν σαν να συμμετείχαμε σε αστυνομικό ριάλιτι στην τηλεόραση, λόγω του ότι κάθε κίνηση μας καταγραφόταν και μεταδιδόταν".

Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας των ΒΒ, Chris Eyre, δηλώνει πως καταλυτικός για την απονομή του βραβείου στον αστυνόμο Σωτηρίου, ήταν ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε τα διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν εντός του χώρου φιλοξενίας των μεταναστών.

Αυτή την περίοδο, ο αστυνόμος Σωτηρίου υπηρετεί στον Αστυνομικό Σταθμό των Βάσεων Ακρωτηρίου και είναι ο τρίτος στη σειρά Ε/κ αστυνομικός των Βάσεων που λαμβάνει το συγκεκριμένο μετάλλιο, αφού είχαν προηγηθεί, πέρσι, η βράβευση του υπαστυνόμου Πανίκου Παναγή και πρόπερσι του τότε Αναπληρωτή Διευθυντή των ΒΒ, Γιώργου Κιτέως.