Δίκη Έφης Ηροδότου: Αυτός είναι ο λόγος που θα μεταφερθεί η κατηγορούμενη στη Λευκωσία

Δίκη Έφης Ηροδότου: Αυτός είναι ο λόγος που θα μεταφερθεί η κατηγορούμενη στη Λευκωσία

Το Ανώτατο Δικαστήριο ενέκρινε σήμερα την αίτηση της Εισαγγελίας για μεταφορά του τόπου εκδίκασης της υπόθεσης της Έφης Ηροδότου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Μιλώντας ενώπιον της Πλήρους Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η Δημόσια Κατήγορος, εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, Αντιγόνη Μιχαήλ εξήγησε ότι η αίτηση καταχωρήθηκε για λόγους ασφάλειας υπό το φόβο τυχόν αντιδράσεων κατά την προσαγωγή της κατηγορούμενης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, επικαλούμενη μάλιστα και σχετικές πληροφορίες της Αστυνομίας για πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας, όχι από πλευράς της οικογένειας του θύματος, όπως διευκρίνισε.

Ο δικηγόρος της Ηροδότου, Κρις Τριανταφυλλίδης δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που λήφθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτηση της 29χρονης μέχρι την έναρξη της ακρόασης της υπόθεσης στις 8 Φεβρουαρίου, στις 11:30 το πρωί.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης έκανε συγκεκριμένα λόγο για ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης εναντίον της Ηροδότου, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντας το ως αδικαιολόγητο.

Να σημειωθεί ότι η Έφη Ηροδότου, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για το θανατηφόρο της 27ης Δεκεμβρίου 2007, με θύμα τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου, ήταν παρούσα κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού είχε αποφασίσει στις 24/01/2017 ότι η κατηγορούσα αρχή παρέθεσε ικανοποιητικά στοιχεία που δικαιολογούν τον κίνδυνο μη προσέλευσης της κατηγορούμενης Έφης Ηροδότου, διατάζοντας όπως παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου που είναι ορισμένη η υπόθεση.

Διαβάζοντας την απόφασή του, ο δικαστής είπε πως, με βάση τη μαρτυρία, είναι ορατή η καταδίκη της, με το πρώτο αδίκημα της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης να προνοεί ποινή φυλάκισης μέχρι τέσσερα χρόνια.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας διέταξε, επίσης, όπως οι γονείς της Ηρόδοτος Ηροδότου και Νίτσα Ηροδότου παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την 6η Φεβρουαρίου που ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος. Η δίκη θα συνεχιστεί με μάρτυρες κατηγορίας και θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί.

Το ζεύγος Ηροδότου είναι αντιμέτωπο με πέντε κατηγορίες, αυτές της πρόκλησης σε ψευδορκία, υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία, πλαστογραφία εγγράφου και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, χρήση πλαστού αποδεικτικού στοιχείου, που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 16 Δεκεμβρίου 2008 και 3 Ιουλίου 2009.