«Βεντέτα» σε σωματεία ξιφασκίας στην Κύπρο- Τους άρπαξαν τους εξοπλισμούς

«Βεντέτα» σε σωματεία ξιφασκίας στην Κύπρο- Τους άρπαξαν τους εξοπλισμούς

Σε έντονη αντιπαράθεση βρίσκονται τρία από τα τέσσερα σωματεία ξιφασκίας στην Κύπρο με την Κυπριακή Ομοσπονδία με πιο πρόσφατο περιστατικό την παράνομη μεταφορά του εξοπλισμού τους από την τελευταία.

Του Γιάννη Γιωργαλλή

Όπως αναφέρει το Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας την Τετάρτη (15/02) στο προπονητικό κέντρο "Ευάγγελος Φλωράκης" (Μακάριο Στάδιο), ο αγωνιστικός εξοπλισμός στις νόμιμες εγκαταστάσεις του αθλήματος της Ξιφασκίας απουσίαζε, καθιστώντας έτσι ανήμπορη τη πραγματοποίηση του μαθήματος αλλά και την προετοιμασία των αθλητών των Λευκωσιάτικων σωματείων.

Συνεχίζει αναφέροντας ότι μετά από έρευνα, βρήκαν ότι ο εξοπλισμός έχει παράνομα - και χωρίς καμία ενημέρωση προς το Σωματείο Ξιφασκίας Λευκωσίας, στο οποίο είναι χρεωμένες οι πίστες από το 2008 - μεταφερθεί από άτομα, τα οποία το Σωματείο κατονομάσε ως παράγοντες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Σε επικοινωνία που είχε το newsbomb.com.cy με τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξιφασκίας Λευκωσίας μας ανέφερε πώς υπάρχουν πολλά προβλήματα μεταξύ της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας με τα Σωματεία.

Ένα από τα προβλήματα είναι τα κονδύλια του ΚΟΑ, τα οποία, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Προέδρου του Σωματείου Ξιφασκίας Λευκωσίας, δεν φτάνουν ποτέ στα Σωματεία αλλά παρακρατούνται από την Ομοσπονδία για να «εξυπηρετήσουν συμφέροντα».

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, αν και γίνονται εδώ και χρόνια καταγγελίες στον ΚΟΑ, η Ομοσπονδία δεν παραδίδει τους οικονομικούς της λογαριασμούς και δεν προχωράει σε συζήτηση με τα Σωματεία.

Διαβάστε επίσης: Τι απαντά Κυπριακή Ομοσπονδία Ξιφασκίας για την αντιπαράθεση με συγκεκριμένο σωματείο

Όπως αναφέρει, μόνο πέρσι, είχαν ακυρώσει έξι προγραμματισμένους αγώνες την τελευταία στιγμή με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν κονδύλια.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ξιφασκίας Λευκωσίας, όπως αναφέρει, προέβη στις καταγγελίες γιατί λόγω της «εκδικητικής συμπεριφοράς» της Ομοσπονδίας τα μόνα θύματα είναι τα παιδιά που δεν μπορούν ούτε να λάβουν μέρος στις διοργανώσεις αλλά ούτε και να έρθουν κοντά στον αθλητισμό και την Ξιφασκία.