Νέα καταθέσεις φωτιά για την εμπλοκή των αστυνομικών στον φόνο Καλοψιδιώτη

Νέα καταθέσεις φωτιά για την εμπλοκή των αστυνομικών στον φόνο Καλοψιδιώτη

Τη λήψη νέων καταθέσεων από τους τρεις ποινικούς ανακριτές ζήτησε ο Γενικός Εισαγγελέας σε σχέση με την έρευνα για τη διαφθορά στην Αστυνομία.

Η μελέτη του πορίσματος από τη Νομική Υπηρεσία έχει ολοκληρωθεί και ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, έκρινε σκόπιμο πριν λάβει τις αποφάσεις του να ζητήσει τη λήψη κάποιων νέων καταθέσεων.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι οι καταθέσεις θα αφορούν ύποπτες σχέσεις αστυνομικών με εγκληματικά στοιχεία.

Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι ποινικοί ανακριτές, μεταξύ άλλων είχαν εντοπίσει ποινικές ευθύνες σε βάρος εν ενεργεία αστυνομικών, οι οποίοι διατηρούσαν στενές σχέσεις με εγκληματικά στοιχεία. Σε μια περίπτωση μάλιστα γίνεται λόγος για εκτέλεση καθηκόντων βάρδιας από αστυνομικούς για την παροχή προστασίας σε γνωστό πρόσωπο της νύχτας. Οι ποινικοί ανακριτές είχαν επικεντρωθεί στην περίπτωση του Φάνου Καλοψιδιώτη, ο οποίος κατά την ημέρα της δολοφονίας του συνοδευόταν από δύο μέλη της Αστυνομίας.

Επίσης, στο πόρισμα οι ποινικοί ανακριτές, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», εντοπίζουν ποινικές ευθύνες και για άλλους αστυνομικούς όσον αφορά στον χειρισμό των πληροφοριών που δόθηκαν από την Ιντερπόλ Βελιγραδίου, για την έλευση Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο.

Παρόλο που αρχικά είχαν δοθεί οδηγίες για τη διερεύνηση των πληροφοριών αυτών, τελικά φαίνεται ότι η Αστυνομία αδράνησε, με αποτέλεσμα λίγους μήνες αργότερα να επισυμβεί το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα.

Τρίτο κεφάλαιο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, που εξέτασαν οι ποινικοί ανακριτές, αφορούσε στην απάντηση της Ιντερπόλ Λευκωσίας προς την Ιντερπόλ Βελιγραδίου, ως προς το μήνυμα για Σέρβο κακοποιό. Τότε συνέβη το φιάσκο όπου αντί να υπάρξει επικοινωνία με το αντίστοιχο γραφείο στη Σερβία, το εδώ γραφείο της Ιντερπόλ επικοινώνησε με τον Σέρβο κακοποιό. Για το θέμα αυτό δεν φαίνεται να εντοπίζονται ποινικές ευθύνες αλλά μόνο πειθαρχικές.