ΔΙΚΗ ΕΦΗΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ: Μεταφέρεται το δικαστήριο σε κλινική για να εξετάσει τραυματισμένο μάρτυρα

ΔΙΚΗ ΕΦΗΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ: Μεταφέρεται το δικαστήριο σε κλινική για να εξετάσει τραυματισμένο μάρτυρα

Αίτημα για μετάβαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου στο American Medical Center στη Λευκωσία, για σκοπούς εξέτασης του μάρτυρα Λοχία Λοΐζου Λοΐζου, υπέβαλε σήμερα η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, Αντιγόνη Μιχαήλ, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης της Έφης Ηροδότου, σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό.

Όπως υποστήριξε στο δικαστήριο η κατηγορούσα Αρχή ο συγκεκριμένος μάρτυρας ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα στις 05/03/2017 και νοσηλεύεται ως πολυτραυματίας στο American Medical Center.

“Ο μάρτυρας φέρει πολλαπλά κατάγματα στη λεκάνη, στη σπονδυλική στήλη και δεν μπορεί να μετακινηθεί”, είπε η κ. Μιχαήλ.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το πρωί με τον θεράποντα ιατρό ενημερώθηκε πως η κατάσταση υγείας του μάρτυρα παραμένει μέχρι στιγμής η ίδια, ενώ προσκόμισε στο δικαστήριο επίσημο ιατρικό πιστοποιητικό της υγείας του.

Η κατηγορούσα Αρχή υποστήριξε ότι είναι προς το συμφέρον της δικαιοσύνης να μεταβεί το δικαστήριο στο χώρο του ιατρικού κέντρου και να εξετάσει το συγκεκριμένο μάρτυρα, σημειώνοντας ότι η κατηγορούμενη Έφη Ηροδότου βρίσκεται υπό κράτηση και πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για ολοκλήρωση της δίκης.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Προέδρου του Δικαστηρίου, είπε ακόμα πως ο μάρτυρας Λοΐζος Λοΐζου δεν μπορεί να μεταφερθεί ούτε με ασθενοφόρο στο δικαστήριο, αλλά ούτε και μπορεί να καθίσει, λόγω των καταγμάτων που φέρει σε λεκάνη και σπόνδυλο.

Επίσης, η κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι έχει διευθετήσει τη διαρρύθμιση αίθουσας στο ιατρικό κέντρο, για να γίνει η διαδικασία πιο εύκολη για το δικαστήριο.

Απάντηση στο αίτημα της κατηγορούσας Αρχής θα δοθεί στις 5 Απριλίου, στις 08:30 από τον Πρόεδρο του Επαρχιακού Δικαστηρίου.

Σε περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό, το δικαστήριο θα μεταβεί στο American Medical Center σε ημερομηνία που θα καθορίσει την ίδια μέρα.

Η διαδικασία αναβλήθηκε, για να συνεχιστεί στις 6 Απριλίου του 2017, στις 11:30.

Υπενθυμίζεται ότι η 30χρονη σήμερα Έφη Ηροδότου είναι αντιμέτωπη τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.