Θρήνος στην Κύπρο: Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Αχνιώτης (photo)

Θρήνος στην Κύπρο: Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Αχνιώτης (photo)

Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο εκπαιδευτικός και ακτιβιστής Κωστής Αχνιώτης. Αγωνιστής υπέρ ειρήνης και της επανένωσης , ο Κωστής Αχνιώτης ήταν ένας γνήσιος Κύπριος, ο οποίος άφησε το στίγμα του με τους αγώνες και τη δράση του.

Ο Κωστής Αχνιώτης εργάστηκε κυριολεκτικά μέχρι τέλους για την ειρηνική συμβίωση στην Κύπρο. Μόλις την περασμένη Κυριακή συμμετείχε στην δικοινοτική εκδήλωση έξω από το Λήδρα Πάλας, όπου πραγματοποιείτο το κοινωνικό δείπνο ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Διαβάστε επίσης:  Στο πένθος η Βυζακιά: Αυτός είναι ο 24χρονος Κύπριος που βρέθηκε νεκρός στην Αθήνα (photos)

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στη Λευκωσία to 1952. Σπούδασε Βιοχημεία στο Montpellier της Γαλλίας.

Η ευκολία με την οποία επιβλήθηκε το πραξικόπημα και η εισβολή το 1974 καθώς και η κοινωνική ανισότητα που συντηρήθηκε και αναπαράχθηκε, μετά από ένα πόλεμο που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της χώρας και της κοινωνίας, τον οδήγησαν σε αμφισβήτηση των δυνατοτήτων των δημοκρατικών δυνάμεων και της Αριστεράς και τον οδήγησαν προς την ριζοσπαστική Αριστερά.

Από 1976-1978 συνεργάζεται με το πολυγραφημένο έντυπο «Δελτίο Συζήτησης», που προσπαθεί να αναπτύξει ένα διάλογο στο χώρο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Από το 1985-1990 εργάζεται στην έκδοση του περιοδικού «Εντός των τειχών». Από το 1999-2004 συμμετέχει στην έκδοση του περιοδικού «Εξ Υπαρχής». Παράλληλα από το 1998-2001 συμμετέχει στη συντακτική ομάδα του δικοινοτικού περιοδικού «Hate”. Από το 2008 συμμετέχει επίσης στην έκδοση του περιοδικού «Το Καλέμι», που αποτελούσε έκδοση της Ελληνοκυπριακής συνιστώσας της Πλατφόρμας ΕΚ και ΤΚ Εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος», της οποίας οι δραστηριότητες άρχισαν τον Οκτώβρη του 2004.

Στη δεκαετία του 1980 εργάστηκε στο κίνημα στήριξης της Σαντινιστικής Επανάστασης, το οποίο κατόρθωσε να κτίσει και να συντηρεί ένα σχολείο στη Νικαράγουα για αρκετά χρόνια.Συμμετείχε σε ομάδες στήριξης του Παλαιστινιακού αγώνα και ήταν ανάμεσα στους ιδρυτές της Κυπρο-Παλαιστινιακής Έμπρακτης Αλληλεγγύης, ΚΥΠΕΑ.

Ήταν εκ των ιδρυτικών μελών των φίλων του Ακάμα, και υπήρξε δραστήριο μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Λευκωσίας.
Παραμονές του Δημοψηφίσματος το 2004, ιδρύει μαζί με άλλους την «Πρωτοβουλία Αριστερών για το ΝΑΙ».

Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΕΡΑΣ (Επιτροπή για μια Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση), που δημιουργήθηκε το 2011.

Εργάστηκε σε διάφορους Ραδιοσταθμούς όπως το Ράδιο Super, το Ράδιο ΑΣΤΡΑ και το Ράδιο Αθηνά. Τα τελευταία 13 χρόνια εργάστηκε στην εκπαίδευση.

Δείτε τη φωτογραφία

Πηγή: Πολίτης