ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ: Η απορία του επίσημου ΑΠΟΕΛ και η αντίφαση με τη θέση της Αστυνομίας!

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ: Η απορία του επίσημου ΑΠΟΕΛ και η αντίφαση με τη θέση της Αστυνομίας!

Ο χθεσινός προημιτελικός Κυπέλλου στο Τσίρειο ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ αμαυρώθηκε από επεισόδια.

Τα επεισόδια εκτυλίχθηκαν στη Δυτική κερκίδα ανάμεσα στην Αστυνομία και οπαδούς του ΑΠΟΕΛ.

Ο απόηχος όμως των επεισοδίων συνεχίζεται με τις δύο πλευρές να καταθέτουν αντίθετες απόψεις.

Δείτε επίσης:

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ: Σκηνικό πολέμου στο Τσίρειο – ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ οι μάχες και η φωτιά στις εξέδρες! PICS

Από τη μια η Αστυνομία υποστηρίζει με ανακοίνωση της ότι επέμβηκε στην κερκίδα των φίλων του ΑΠΟΕΛ όταν φίλοι του ΑΠΟΕΛ έβαλαν φωτιά στις κερκίδες και στα αποχωρητήρια.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος κάταδίκασε τα γεγονότα όμως ανέφερε πως η τακτική της Αστυνομίας ήταν λανθασμένη καθώς όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στον Super Sport FM από τη στιγμή της εισόδου των φίλων του ΑΠΟΕΛ στην εξέδρα η Αστυνομία τοποθέτησε αντιοχλαγωγική ομάδα της ΜΜΑΔ μέσα στην κερκίδα γεγονός που προκάλεσε κάποια ένταση από την αρχή (αδικαιολόγητη όπως ανέφερε από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ).

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Με επεισόδια, τραυματισμούς και συλλήψεις σημαδεύτηκε ο χθεσινός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΑΕΛ - ΑΠΟΕΛ, στο Τσίρειο στάδιο.
Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, που βρίσκονταν στην δυτική κερκίδα, έβαλαν φωτιά σε αποχωρητήρια της κερκίδας. Για σκοπούς προστασίας των φιλάθλων, μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υπό την προστασία μελών της Αστυνομίας, επενέβησαν για να σβήσουν τη φωτιά, με αποτέλεσμα να δεχθούν επίθεση από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι έριχναν εναντίον τους πλαστικά καθίσματα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Για την αποκατάσταση της τάξης, τα μέλη της Αστυνομίας έκαναν μερική χρήση δακρυγόνων.

Δείτε επίσης:

ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ: Χειροπέδες σε δυο ΑΠΟΕΛίστες - Τέσσερις αστυνομικοί στο νοσοκομείο

Οι δηλώσεις Νεκτάριου Πετεβίνου στον Super Sport FM για τα επεισόδια:

«Είναι μια σύνηθες τακτική της αστυνομίας να μην λέει όλα τα γεγονότα. Δεν ξέρω αν θέλει με αυτό να προστατέψει τις ενέργειες της. Η δουλειά της αστυνομίας είναι η πρόληψη και η καταστολή. Ειδικά σε περιπτώσεις αθλητικών εγκαταστάσεων η αστυνομία έχει εποπτικό ρόλο. Αυτό που έκαναν ήταν λανθασμένο. Αποφάσισαν με την είσοδο των οπαδών μας να βάλουν και μια αντιοχλαγωγική ομάδα της ΜΑΑΔ να είναι πίσω από τους οργανωμένους. Δυστυχώς υπάρχουν άτομα στις τάξεις των οπαδών που λανθασμένα ενεργούν όταν βλέπουν αστυνομικές δυνάμεις, κάποιοι το θεωρούν προκλητικό. Έπρεπε να ήταν καλύτερος ο χειρισμός. Από κει και πέρα αυτό που ενοχλεί είναι όταν η αστυνομία κάνει έφοδο σε μια κερκίδα ανοικτού πλάνου. Είναι ευτύχημα που δεν είχαμε δυσάρεστα γεγονότα. Μακάρι η αστυνομία να συλλαμβάνει αυτούς τους ταραξίες αλλά πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν κινήσεις σωστές. Δεν έχουμε ενημέρωση για το τι γράφτηκε στο φύλλο αγώνος».