27.000 ευρώ τον μήνα ενοίκιο για το Κτηματολόγιο –Από τα τρωκτικά και τη μούχλα σε σύγχρονα γραφεία!

27.000 ευρώ τον μήνα ενοίκιο για το Κτηματολόγιο –Από τα τρωκτικά και τη μούχλα σε σύγχρονα γραφεία!

Σε νέα γραφεία μετακομίζει το Τμήμα Κτηματολογίου στη Λευκωσία.

Ο Κεντρικός Φορέας Στέγασης Κεντρικών Υπηρεσιών άναψε το πράσινο φως για τη μετακόμιση του Κτηματολογίου για λόγους υγείας και ασφάλειας του προσωπικού.

Το κτίριο το οποίο θα στεγάζεται από τον Ιούλιο και μετά το Κτηματολόγιο, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Φιλελεύθερος θα βρίσκεται στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Φ», πρόκειται για το κτίριο «Ιάσων» της εταιρείας Tofarco το οποίο βρίσκεται στη γωνία της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή και της οδού Ιάσωνος.

Τα γραφεία θα στεγαστούν σε πέντε ορόφους του κτιρίου με συνολικό εμβαδό 1.862 τ.μ. με ενοίκιο 27.000 ευρώ το μήνα για περίοδο τριών ετών.

Οι κύριοι λόγοι της μετακόμισης του Κτηματολογίου, σύμφωνα και με το πολυσέλιδο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών τονίζεται ότι σοβαροί λόγοι ασφάλειας και υγείας επιβάλλουν τη μεταστέγαση των κεντρικών γραφείων του Τμήματος.

Μάλιστα στο έγγραφο γίνεται λόγος για ακατάλληλα κτίρια με τρωκτικά, ρωγμές και διάβρωση και για αυτό το λόγο γίνεται η μετακόμιση ενώ στο δημοσίευμα του Φιλελεύθερου παρατίθενται και φωτογραφίες με το νέο κτίριο αλλά και τα παλιά και ακατάλληλα κτίρια του Κτηματολογίου.