ΚΥΠΡΟΣ: Απάτη για να παίρνουν αυξημένα επιδόματα έστησαν 3 δημόσιοι υπάλληλοι- Μέλος του ΔΗΣΥ ο ένας

ΚΥΠΡΟΣ: Απάτη για να παίρνουν αυξημένα επιδόματα έστησαν 3 δημόσιοι υπάλληλοι- Μέλος του ΔΗΣΥ ο ένας

Απάτη για να παίρνουν αυξημένα επιδόματα έστησαν τρεις δημόσιοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τον «Φ», οδηγίες για τη διενέργεια ποινικής έρευνας εναντίον δύο υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, για το αδίκημα της απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις από το Δημόσιο.

Οι δύο υπάλληλοι, που υπηρετούν σε διαφορετικές υπηρεσίες του υπουργείου και έλαβαν απόσπαση στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία μας στην Ε.Ε., φέρονται να δήλωσαν ψευδή στοιχεία, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν παραφουσκωμένο επίδομα ενοικίου έως και €500 το μήνα περισσότερα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Ειδικότερα, οι δύο υπάλληλοι, ένας άντρας και μία γυναίκα, δήλωσαν ψευδώς ότι στις Βρυξέλλες θα μεταβούν με συζύγους, που δεν εργάζονται, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν αυξημένο επίδομα ενοικίου. Οι δύο αυτές υποθέσεις περιήλθαν σε γνώση των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών, μετά από σχετική καταγγελία, σύμφωνα με την οποίαν οι σύζυγοι των εν λόγω υπαλλήλων, εργάζονται στις Βρυξέλλες και το απέκρυψαν.

Επίσης, σύμφωνα με τον «Φ», το ΤΑΕ Αρχηγείου διερευνά τρίτη υπόθεση για υπάλληλο της Κεντρικής Τράπεζας, επίσης αποσπασμένο στις Βρυξέλλες, ο οποίος εξασφάλισε με ψευδείς παραστάσεις διπλωματικό διαβατήριο στη δασκάλα σύζυγό του, καθώς και μεγαλύτερο επίδομα ενοικίου, δηλώνοντας ότι στις Βρυξέλλες διαμένει με τη σύζυγό του, ενώ αυτή βρισκόταν στην Κύπρο και δίδασκε σε σχολείο στη Λευκωσία. Η συγκεκριμένα φαίνεται ότι είναι μέλος του Π.Γ. του ΔΗΣΥ.

Η υπόθεση, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αποκαλύφθηκε από τον Γενικό Ελεγκτή ενώ φαίνεται ότι ο υπάλληλος επέστρεψε στο Δημόσιο τα χρήματα που πήρε και η Κεντρική Τράπεζα δρομολογεί διαδικασίες για την πειθαρχική δίωξη του.

*Φωτογραφία αρχείου