Κλειστοί δρόμοι σε όλη την Κύπρο- Σε ποιες περιοχές εκτελούνται έργα

Κλειστοί δρόμοι σε όλη την Κύπρο- Σε ποιες περιοχές εκτελούνται έργα

Οδικά έργα εκτελούνται σε πολλές περιοχές της Κύπρου, με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στο οδικό δίκτυο.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση

Για όσους ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν το οδικό δίκτυο, ενημερώνουμε ότι στις κύριες οδικές αρτηρίες, δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα. Μικρά προβλήματα ωστόσο παρουσιάζονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, λόγω διεξαγωγής οδικών έργων.

Στην επαρχία Λεμεσού, μεταξύ των ωρών 09:00 - 16:00, στο τμήμα από την έξοδο Ανθούπολης (Ύψωνα), μέχρι τη γέφυρα Πέτρας του Ρωμιού, στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού θα εκτελούνται, εργασίες συντήρησης των δέντρων και θάμνων της κεντρικής νησίδας από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις σε μήκος 1500μ. περίπου και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας.

Λόγω κατασκευαστικών εργασιών για τη βελτίωση του δρόμου που συνδέει τη Λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο Λεμεσού, τμήμα της οδού Σιαφή θα είναι κλειστό και θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες τροχαίες διευθετήσεις:

(1)Η τροχαία κυκλοφορία θα εκτραπεί στην οδό Αγίας Θέκλης η οποία θα μετατραπεί προσωρινά σε δρόμο αμφίδρομης διακίνησης.

(2)Το τμήμα της οδού Σιαφή νότια του κυκλικού κόμβου Παλιού Λιμανιού παρά το “Porto Bello” θα χρησιμοποιηθεί μόνο για είσοδο προς Ανάπτυξη Παλιού Λιμανιού και Μαρίνας Λεμεσού.

(3)Δημιουργία προσωρινού κυκλικού κόμβου στη συμβολή της οδού Σιαφή με την είσοδο προς Ανάπτυξη Παλιού Λιμανιού/Μαρίνας Λεμεσού για σκοπούς "επαναστροφής" των οχημάτων που διακινούνται στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Μαρίνας Λεμεσού με βόρεια κατεύθυνση.

Στην επαρχία Λάρνακας, τμήμα του δρόμου Κιτίου –Μαζωτού από τη συμβολή του παρά το πάρκο Καμήλων μέχρι τη συμβολή του παρά τους Σοφτάδες, είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση, λόγω εκτέλεσης οδικών έργων. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω του παραλιακού δρόμου Μαζωτού – Περβολιών.

Μεταξύ των ωρών 08:30 – 17:00, το Τμήμα Δασών θα προβαίνει σε εργασίες κλαδέματος και ποτίσματος των θάμνων της κεντρικής νησίδας των αυτοκινητόδρομων της Επαρχίας Λάρνακας. Κατά την πιο πάνω περίοδο, θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, σε μήκος 1,5χλμ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στην επαρχία Πάφου, σε τμήμα του δρόμου Λουκρουνού – Σίμου εκτελούνται εργασίες σταθεροποίησης κατολίσθησης και ανακατασκευής τμήματος του δρόμου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η πρόσβαση προς το χωριό Σίμου τόσο με κατεύθυνση από Πάφο προς Πόλη Χρυσοχούς, όσο και με κατεύθυνση από Πόλη Χρυσοχούς προς Πάφο, γίνεται από τον κύριο δρόμο Πολέμι – Παναγιά.

Τέλος στην επαρχία Λευκωσίας μεταξύ των ωρών 09:00 - 18:00, στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας - Λεμεσού, από την Αλάμπρα προς Λευκωσία, θα εκτελούνται εργασίες για σκοπούς αντικατάστασης τμημάτων του αντιθαμβωτικού συστήματος. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, τμήματα μήκους 500μ. της ταχείας λωρίδας κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου με κατεύθυνση προς Λευκωσία, θα είναι κλειστά διαδοχικά και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στις δύο άλλες λωρίδες κυκλοφορίας .