Η τοποθέτηση της Αστυνομίας σχετικά το βίντεο που αφορά ισχυρισμό κακοποίησης

Η τοποθέτηση της Αστυνομίας σχετικά το βίντεο που αφορά ισχυρισμό κακοποίησης

Με αφορμή βίντεο το οποίο έτυχε ευρείας διάδοσης σε Διαδικτυακές Σελίδες Κοινωνικής Δικτύωσης που αφορά ισχυρισμό κακοποίησης, διευκρινίζονται τα ακόλουθα.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, ηλικίας 48 χρόνων, είναι υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές και γύρω στις 9 το πρωί χθες, καθώς μεταφερόταν με όχημα του Τμήματος Μεταγωγών στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού για υπόθεση που τον αφορούσε, ένοιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου έτυχε των απαραίτητων εξετάσεων από τους επί καθήκοντι ιατρούς.

Οι ιατρικές εξετάσεις τελείωσαν γύρω στις 3.30 το απόγευμα και στη συνέχεια, πήρε εξιτήριο. Ο 48χρονος άρχισε να φωνάζει και ζητούσε επιπρόσθετες εξετάσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από τους ιατρούς χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το επιλήψιμο.

Στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος καθώς και συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία προσπαθούσαν να παρεμποδίσουν τη μεταφορά του πίσω στις Κεντρικές Φυλακές, ενώ ταυτόχρονα βιντεογραφούσαν το σκηνικό με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Ο 48χρονος φώναζε και αντιδρούσε για τη μεταφορά του στο όχημα μεταγωγών ενώ ταυτόχρονα περιέλουσε με νερό λοχία της Αστυνομίας. Χρησιμοποιήθηκε η ανάλογη βία για τη μεταφορά του στο όχημα μεταγωγών και στη συνέχεια στις Κεντρικές Φυλακές.

Λόγω του ότι, το συγκεκριμένο βίντεο έχει διαδοθεί σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και σε διαδικτυακές ειδησεογραφικές σελίδες, όπου διατυπώθηκαν ποικίλα σχόλια ενάντια της Αστυνομίας, θα ήταν ορθότερο να ζητείται η θέση όλων των εμπλεκομένων μερών προτού καταλήγουμε σε αυθαίρετα συμπεράσματα.