Χάος σε γηροκομείο στο κέντρο της Λευκωσίας - Λίγο έλειψε να έχουμε νεκρούς

Χάος σε γηροκομείο στο κέντρο της Λευκωσίας - Λίγο έλειψε να έχουμε νεκρούς

Το απόλυτο χάος επικρατεί σε οίκο ευγηρίας στην Λευκωσία - Ηλικιωμένοι «ξεφεύγουν» από τους φροντιστές με κίνδυνο την ζωής τους.

Του Έκτορα Γεωργίου

Πριν από λίγες μέρες έφτασε στα γραφεία καταγγελία από συμπολίτη μας για το εν λόγω γηροκομείο στο κέντρο της Λευκωσίας, θέλοντας να διαπιστώσουμε τα λεγόμενα του καταγγέλλων βρεθήκαμε στο σημείο, και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω το γηροκομείο βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας... Αυτό που διαπιστώσαμε εμείς στην παρουσία μας είναι το απόλυτο χάος.

Συγκεκριμένα κατά την παρουσία μας εκεί βλέπαμε ηλικιωμένους να φεύγουν από το ίδρυμα, διασχίζοντας τον δρόμο (σ.σ. πολυσύχναστος δρόμος) με κίνδυνο την ζωή τους.

Μάλιστα χτες Τρίτη (30/5) δυο ηλικιωμένοι προσπάθησαν να διασταυρώσουν τον δρόμο, με αποτέλεσμα να σωριαστούν στο έδαφος, ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν από δίπλα τους με κίνδυνο την ζωή τους, με τους νοσηλευτές - φροντιστές να κάθονται στο μπαλκόνι του γηροκομείου να καπνίζουν και χωρίς να κάνουν απολυτός τίποτα στο θέαμα που έβλεπαν. Το εν λόγω περιστατικό συνέβη σε ώρα αιχμής (γύρως στις 5 το απόγευμα) με τον δρόμο γεμάτο αυτοκίνητα.

Εν τέλει οι 2 ηλικιωμένοι στάθηκαν στα πόδια τους και κατάφεραν να επιστρέψουν στο γηροκομείο, αλλά ούτε την ύστατη κανένας νοσηλευτής - φροντιστής μπήκε στο κόπο να τους προσεγγίσει για να δουν αν είναι καλά στην υγεία τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει το εν λόγω περιστατικό αφού αν κάποιος περάσει από εκεί θα το διαπιστώσει ο καθένας, ηλικιωμένοι καθημερινά «ξεφεύγουν» από τον οίκο ευγηρίας μόνοι τους, βολτάροντας ανενόχλητοι χωρίς την προστασία κάποιου.

Από τα όσα αναφέραμε πιο πάνω γεννιούνται διάφορα ερωτήματα, τι κάνει το Υπουργείο Υγείας για τους οίκους ευγηρίας, ποιος ελέγχει τα διάφορα γηροκομεία; Έχουν άδεια;

Τέλος να σημειώσουμε ότι προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το Υπουργείο Υγείας χωρίς να πάρουμε κάποια απάντηση.