ΚΥΠΡΟΣ:Αυτοί τρέχουν να σώσουν τη φύση,ενώ «οι οικολόγοι και οι φιλόζωοι τρίβουν τα μάτια τους»(pic)

ΚΥΠΡΟΣ:Αυτοί τρέχουν να σώσουν τη φύση,ενώ «οι οικολόγοι και οι φιλόζωοι τρίβουν τα μάτια τους»(pic)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Την έμπρακτη του ανησυχία για το φυσικό περιβάλλον της Κύπρο δείχνουν οι Κύπριοι κυνηγοί, κάνοντας έργα εθελοντικά.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του newsbomb.com.cy, Κυνηγετικοί Σύλλογοι από πολλά χωριά της Κύπρου ανέλαβαν δράση και με συντονισμένες κινήσεις προσπάθησαν να φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο για την κυπριακή φύση.

Συγκεκριμένα οι δράσεις τους περιλάμβαναν μεταξύ άλλων καθαρισμό πηγών, δεντροφυτεύσεις, καταπολέμηση της ποντίκας και εγκατάσταση ποτίστρων.

Οι συντονισμένες δράσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων αποσκοπούν στην καλυτέρευση του φυσικού περιβάλλοντος της Κύπρου με σεβασμό στη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου.

Σε ανάρτηση του το Κίνημα Κυπρίων Κυνηγών γράφει: «Η σκεψη μας ειναι εκει στο βουνο... στα δεντρα και το σταδιο της αναπαραγωγης του κυκλου: ΚΥΝΗΓΟΣ - ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ - ΦΥΣΗ. Και για αυτο τον λογο προσφερουμε και οσοι προσφερουν, διοτι εχουν την κυνηγετικη αναγκη στο αιμα, να δουν τον τοπο τους οπως ηταν και πριν. Να μιλας και να λες ειναι τοσο ευκολο... να το κανης πραξη ομως... ειναι ενα σταδιο λιγο πριν την Παιδεια...»

Την ίδια στιγμή οι Κύπριοι κυνηγοί αφήνουν αιχμές στους οικολόγους και φιλόζωους, οι οποίοι παραμένουν «απλοί» θεατές, όπως τους χαρακτηρίζουν.

Δείτε τις φωτογραφίες