Ξεχύνονται ξανά στους δρόμους της Κύπρου οι αστυνομικοί- Τα δύο παραπτώματα που θα εξετάζουν

Ξεχύνονται ξανά στους δρόμους της Κύπρου οι αστυνομικοί- Τα δύο παραπτώματα που θα εξετάζουν

Ξεκινάει νέα παγκύπρια εκστρατεία η Αστυνομία Κύπρου.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση της αστυνομίας: 

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για πρόληψη και μείωση των τροχαίων συγκρούσεων και ιδιαίτερα των σοβαρών και θανατηφόρων δυστυχημάτων, η Αστυνομία Κύπρου εξαγγέλλει παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου, για χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών καθισμάτων. Η εκστρατεία, θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017.

Διαβάστε επίσης: 

Σοβαρό ατύχημα στο Ράλλυ Κύπρου: Τρία αγωνιστικά αυτοκίνητα έπεσαν σε γκρεμό-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ από τη σκηνή

«Καψόνι» υπαλλήλου τράπεζας σε Κύπρια πολίτη - «Έπιασες την Διεύθυνση για να με κάμουν “τέττε”;»

Οργή για φορτηγό «δολοφόνο» που κυκλοφορεί στους δρόμους της Κύπρου: «Θα σκοτώσει τον κόσμο» (pic)

Φωτιά Λονδίνο - Συναγερμός: Έκλεισαν δύο γραμμές του μετρό – Φόβοι ότι θα «πέσει» ο Grenfell Tower

Χωρισμός βόμβα για παίκτη της Ομόνοιας; Κατέβασε τις κοινές φωτογραφίες που είχε με τη σύντροφό του

Σκοπός της εκστρατείας είναι να επιτευχθεί μέσω της αστυνόμευσης, η ευαισθητοποίηση των οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων, στη χρήση της ζώνης ασφαλείας τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα, αλλά και την πρόσδεση των παιδιών στα παιδικά καθίσματα. Απώτερος στόχος, η μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις.

Σημειώνεται ότι, η ζώνη ασφαλείας παραμένει το πιο αποτελεσματικό χαρακτηριστικό ασφαλείας στα μηχανοκίνητα οχήματα. Σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), είναι αποδεδειγμένο ότι σε μια οδική τροχαία σύγκρουση οι αερόσακοι του οχήματος μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά, παρέχοντας προστασία σύμφωνα με το σχεδιασμό κατασκευής τους, μόνο εάν οι επιβαίνοντες στο όχημα έχουν προσδεθεί με τις ζώνες ασφαλείας τους.

Τα στατιστικά της Κύπρου, την τελευταία εξαετία (2011 - 2016), σε σχέση με τα θύματα θανατηφόρων δυστυχημάτων, που επέβαιναν σε αυτοκίνητο (οδηγοί και επιβάτες), είναι ενδεικτικά αλλά και τραγικά συνάμα. Σύμφωνα με τα στατιστικά, από τους συνολικά 145 συνανθρώπους μας, που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ επέβαιναν αυτοκινήτου, οι 98 δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας.