Μακάρειο Νοσοκομείο:Μωρό 12 μηνών νοσηλεύεται με θερμοπληξία - Το άφησαν στη πισίνα κάτω από το ήλιο

Μακάρειο Νοσοκομείο:Μωρό 12 μηνών νοσηλεύεται με θερμοπληξία - Το άφησαν στη πισίνα κάτω από το ήλιο

Λόγω του καύσωνα που πλήττει την Κύπρο, ο αριθμός των περιστατικών να αγγίζει συνολικά τα πέντε.

Συγκεκριμένα παιδάκι ενός έτους, οι γονείς του οποίου το άφησαν χθες το μεσημέρι να παίζει σε πισίνα κάτω από τον καυτό ήλιο, η κ. Γρηγορίου είπε πως εισήχθηκε χθες στο Μακάριο Νοσοκομείο με ψηλό πυρετό, ενώ οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί έδειξαν λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού.

Ωστόσο, η γιατρός του Υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε πως το παιδάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Μακάριο Νοσοκομείο.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι λόγω υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες αναμένεται να επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, θα πρέπει να αποφεύγεται η συχνή έκθεση στον ήλιο, όπως και η άσκοπης διακίνηση και βαριά σωματική άσκηση.

«Είναι σωστό να προτιμούνται σκιερά και δροσερά μέρη και να αποφεύγονται οι χώροι όπου επικρατεί συνωστισμός. Ελαφρύ ντύσιμο με χαλαρά ανοιχτόχρωμα ρούχα και χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου, αν χρειαστεί η έκθεση στον ήλιο. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών, καφέδων και βαριών τροφών, όπως λιπαρά, σοκολάτες και καρυκεύματα. Προτίμηση στις ελαφρές τροφές, λαχανικά και χυμούς. Λήψη αρκετών ποσοτήτων νερου και χρήση ανεμιστήρων ή συστημάτων κλιματισμού για δημιουργία ρεύματος αέρα ειδικά κατά τις πιο ζεστές ώρες της μέρας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι ομάδες που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στις υψηλές θερμοκρασίες και στον ήλιο είναι τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι παχύσαρκοι, τα άτομα που δεν είναι συνηθισμένα να εργάζονται σε περιβάλλον όπου επικρατεί πολλή ζέστη και υγρασία, οι καρδιοπαθείς, οι διαβητικοί, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, νεφρική ανεπάρκεια, άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, όπως διουρητικά, κ.α.

Διαβάστε επίσης: Νεκρή γυναίκα στη Λευκωσία από θερμοπληξία

Δεύτερος θάνατος σε 24 ώρες στην Κύπρο από θερμοπληξία-Την εντόπισαν νεκρή στην αυλή του σπιτιού της

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Και δεύτερο άτομο σοβαρά στο νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας