Αντιδρούν οι κοινότητες Βασιλικού για τη μεταφορών χιλιάδων τόνων ελαστικών στην περιοχή τους

Αντιδρούν οι κοινότητες Βασιλικού για τη μεταφορών χιλιάδων τόνων ελαστικών στην περιοχή τους

Οι εννέα κοινότητες της περιοχής Βασιλικού εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την χθεσινή απόφαση για την μεταφορά των χιλιάδων τόνων ελαστικών που βρίσκονται στην Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου και Λατούρου στην περιοχή τους.

Οι κοινότητες προειδοποιούν ότι δεν θα επιτρέψουν την μεταφορά των ελαστικών στην περιοχή τους και εκφράζουν την ετοιμότητα τους να προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις για να ανατρέψουν την απόφαση.

Το θέμα αυτό ως επίσης και τα προβλήματα της περιοχής απασχόλησαν τη χθεσινή έκτακτη συνεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής των Εννέα Κοινοτήτων Περιοχής Βασιλικού.

Η Επιτροπή σε ανακοίνωση που εξέδωσε διερωτάται «πως είναι δυνατό εκεί που βρίσκονται σήμερα αυτά τα ελαστικά να είναι ωρολογιακή βόμβα ενώ στην περιοχή μας να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος με τόσες συσσωρευμένες εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε λειτουργία στην περιοχή μας».

«Οι φόβοι μας που εκφράζαμε κατά καιρούς ότι η περιοχή μας θα γίνει ο σκουπιδότοπος της Κύπρου επαληθεύονται και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δεν καλεστήκαμε στην σύσκεψη του Προεδρικού», προστίθεται.

Κατά τη χθεσινή της συνεδρία, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει «αναστολή οιονδήποτε αδειοδοτήσεων στην περιοχή μας μέχρι να παρθούν τελικές αποφάσεις από το Κράτος ,λαμβάνοντας υπόψη τις δικές μας εισηγήσεις σχετικά με το Ενεργειακό Κέντρο και την συγκατάθεση των εννέα Κοινοτήτων».

Αποφάσισε επίσης να σταλεί άμεσα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για συζήτηση των προβλημάτων που αφορά την περιοχή Βασιλικού.

Η Επιτροπή με επιστολή της ζητά ακόμη άμεσα συνάντηση με την Επίτροπο Περιβάλλοντος και αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους.