Στα δικαστήρια για να μην κάνει θητεία στον στρατό υιοθετημένος από Κύπριους- Ηχηρό «όχι» η απόφαση

Στα δικαστήρια για να μην κάνει θητεία στον στρατό υιοθετημένος από Κύπριους- Ηχηρό «όχι» η απόφαση

Η «τριπλή» καταγωγή του θεώρησε ότι θα ήταν αρκετή για να μην εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία αλλά η απόφαση του Δικαστηρίου του «έκοψε» τα φτερά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Π», πρόκειται για Αλβανό γεννημένο στην Ελλάδα, με βρετανική υπηκοότητα, ο οποίος καλείται να υπηρετήσει την άμυνα της Κύπρου. Η ιστορία που έφτασε μέχρι το Διοικητικό Δικαστήριο, το οποίο αποφάνθηκε πως ορθώς κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του αφού υιοθετήθηκε πριν ενηλικιωθεί από ζευγάρι που είναι κυπριακής καταγωγής και έχει την κυπριακή υπηκοότητα.

Σύμφωνα πάντα με τον «Π», ο νεαρός γεννήθηκε στον Βόλο. Οι γονείς του, και οι δύο Αλβανοί, αποφάσισαν και του έδωσαν την αλβανική υπηκοότητα. Όταν το παιδί έγινε επτά μηνών τον Μάρτιο του 1998 υιοθετήθηκε νομίμως με απόφαση του δικαστηρίου Βόλου, από ζευγάρι που κατείχε την κυπριακή και τη βρετανική υπηκοότητα.

Το 2014 οι θετοί γονείς αποτάθηκαν στο Υπ. Άμυνας ζητώντας βεβαίωση ότι ο νεαρός δεν είχε υποχρέωση στράτευσης. Ωστόσο το υπουργείο τους ενημέρωσε πως ως νόμιμο τέκνο «γονέων» που είναι κυπριακής καταγωγής, ακόμα και αν δεν έχει την κυπριακή υπηκοότητα, υποχρεούται να υπηρετήσει θητεία στην Εθνική Φρουρά.

Το 2016 κλήθηκε για υπηρεσία και αποτάθηκε ως ενήλικος στο Διοικητικό Δικαστήριο ζητώντας να κηρυχθεί άκυρη η κλήση του για θητεία.

Διαβάστε επίσης:

X Factor: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής- Το σήκωσε πάλι Κύπριος; (vid)

Εντοπίστηκε η μικρή Marie-Eleni, σύμφωνα με κυπριακό ΜΜΕ