ΝΕΚΡΟΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Σήμερα η νεκροτομή επί της σορού του 18χρονου – Ποια τα πρώτα ευρήματα

ΝΕΚΡΟΣ ΦΥΛΑΚΕΣ: Σήμερα η νεκροτομή επί της σορού του 18χρονου – Ποια τα πρώτα ευρήματα

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 18χρονου Ανδρέα Σωφρονίου, ο οποίος εντοπίστηκε χθες νεκρός στο κελί του στις Κεντρικές Φυλακές όπου κρατείτο ως υπόδικος για υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων, αναμένεται να ρίξει σήμερα η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά ευρήματα που προέκυψαν χθες μετά την αυτοψία που διενήργησε στη σκηνή ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο θάνατος του 18χρονου φαίνεται, εκ πρώτης όψεως, να οφείλεται σε εισρόφηση εμεσμάτων, ενώ αποκλείστηκε εκ πρώτης όψεως το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ή αυτοκτονίας.

Διαβάστε ακόμη: Σήμερα το τελευταίο αντίο στο 18χρονο που απεβίωσε στις Kεντρικές Φυλακές– Η έκκληση της οικογένειας

Η Αστυνομία, η οποία διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 18χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το ΚΥΠΕ, ο Σωφρονίου κρατείτο στην πτέρυγα καταδίκων μετά από δική του επιθυμία και σχετικό γραπτό αίτημα που υπέβαλε προκειμένου να βρίσκεται στο ίδιο κελί με τον κατάδικο θείο του και αδελφό του πατέρα του, με τη σύμφωνο γνώμη και των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.