ΚΥΠΡΟΣ: «Ακύρωσαν» το πιστοποιητικό γέννησης παιδιού- Έβριζαν τη μητέρα όταν ζήτησε εξηγήσεις

ΚΥΠΡΟΣ: «Ακύρωσαν» το πιστοποιητικό γέννησης παιδιού- Έβριζαν τη μητέρα όταν ζήτησε εξηγήσεις

Σε περιπέτειες μπήκε οικογένεια στην Κύπρο όταν έκαναν αίτηση για έκδοση διαβατηρίου για τετράμηνο βρέφος και ανακάλυψαν ότι το πιστοποιητικό γέννησης του δεν ισχύει.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», ένα παιδί γεννήθηκε από μητέρα Ελληνοκύπρια και πατέρα Τούρκο υπήκοο και όταν προσπάθησαν να του βγάλουν διαβατήριο βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Οι γονείς είναι παντρεμένοι εδώ και τρία χρόνια και ζουν σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας. Ο Τούρκος πατέρας, από την Κωνσταντινούπολη, όπου γνώρισε την Κύπρια σύζυγο του, εισήλθε στην Κυπριακή Δημοκρατία από νόμιμο αεροδρόμιο της Κύπρου με άδεια διαμονής μέχρι τον Νοέμβριο του 2018.

Πριν από μερικούς μήνες, σύμφωνα πάντα με τον «Π», απευθύνθηκαν για έκδοση διαβατηρίου του βρέφους, με σκοπό να ταξιδέψουν στην Τουρκία για να γνωρίσουν οι παππούδες το μωρό, πληρώνοντας μάλιστα το σχετικό αντίτιμο. Λίγες μέρες μετά, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι γονείς ενημερώθηκαν πως δεν ισχύει καν το εκδοθέν πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού, διότι ο σύζυγος θεωρήθηκε Τούρκος έποικος.

Να αναφερθεί ότι η μητέρα έχει αποδείξει με την προσκόμιση εγγράφων ότι ο σύζυγος της εισήλθε και διαμένει νόμιμα στο έδαφος της Δημοκρατίας. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, δέχεται άσχημη λεκτική συμπεριφορά από τους δημόσιους υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης:

ΛΕΥΚΑΡΑ: Σε αυτόν τον άντρα θεωρείται ότι ανήκει το πτώμα- Αναμονή για την εξέταση DNA (pic)

Θρήνος για τον Κουτσοκούμνη- «Έσβησε» η κόρη του μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο

Επιστρέφουν Κύπρο Πιέρος Σωτηρίου και Μαρία Κορτζιά- Φωτογραφία μέσα από το αεροπλάνο της επιστροφής

ΤΖΟΚΕΡ: «Μισή» χαρά για Κύπριο τυχερό του ΤΖΑΚΠΟΤ- Κέρδισε μεν αλλά όχι τα κέρδη που ανέμενε

ΛΕΥΚΑΡΑ: Εντοπίστηκε νεκρός άντρας- Βρέθηκε αναίσθητος στην οικία του