ΕΚΡΗΞΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Οι δράστες περιέλουσαν χώρο με εύφλεκτη ύλη -Εκκενώθηκε η πολυκατοικία

ΕΚΡΗΞΗ ΛΕΜΕΣΟΥ: Οι δράστες περιέλουσαν χώρο με εύφλεκτη ύλη -Εκκενώθηκε η πολυκατοικία

Σε κινητοποίηση τέθηκε τα ξημερώματα Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομία, στη Λεμεσό, για εκκένωση πολυκατοικίας, στο ισόγειο της οποίας ξέσπασε φωτιά, μετά από πυροδότηση εκρηκτικού μηχανισμού και ανάφλεξη εύφλεκτης ύλης.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης, η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις πέντε τα ξημερώματα, στο ισόγειο πολυκατοικίας στην οδό Νικοδήμου Μυλωνά, όπου λειτουργεί πρακτορείο στοιχημάτων, το οποίο διαχειρίζονται 38χρονος και 39χρονος.

"Από την έκρηξη προκλήθηκε ανάφλεξη με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του υποστατικού", είπε και πρόσθεσε πως "λόγω της επέκτασης της φωτιάς κινδύνευσαν ένοικοι της πολυκατοικίας και με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της αστυνομίας έγινε εκκένωση της πολυκατοικίας και έτσι κανένας από τους ενοίκους δεν έχει τραυματιστεί".

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε πως οι δράστες τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος στη δυτική πλευρά του πρακτορείου, ενώ περιέλουσαν το χώρο με εύφλεκτη ύλη.

Πέραν της ολοκληρωτικής καταστροφής του πρακτορείου, ζημιές από τους καπνούς υπέστησαν οι τοίχοι τόσο της πολυκατοικίας όσο και γειτονικών υποστατικών, ενώ ζημιές υπέστη και ένα αυτοκίνητο.

"Το περιστατικό είναι σοβαρό και διερευνάται με κάθε προσοχή", είπε ο κ. Σωτηριάδης, προσθέτοντας ότι στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού έχουν κληθεί για κατάθεση κάποια πρόσωπα.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ