Δεν αυξάνεται το όριο ταχύτητας στα 120 χλμ- Ποια δικαιολογία δίνει η Αστυνομία για να μην αυξηθεί

Δεν αυξάνεται το όριο ταχύτητας στα 120 χλμ- Ποια δικαιολογία δίνει η Αστυνομία για να μην αυξηθεί

Δεν φαίνεται να συναινούν το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η Αστυνομία στην αύξηση του ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους, από τα 100 στα 120 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», το θέμα είχε τεθεί σε συνεδρία του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας στις 11 περασμένου Ιουλίου και αποφασίστηκε η ετοιμασία μελέτης για διαφοροποίηση του ορίου ταχύτητας στο οδικό δίκτυο της Κύπρου, με κύριο την αύξηση του ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους.

Διαβάστε επίσης: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Χρήστου Ορφανίδη – Αναβολή της ποινής του

Σύμφωνα πάντα με τον «Φ», κι ο λόγος είναι πως σήμερα σιωπηρά η Αστυνομία ανέχεται όπως οι οδηγοί, αντί 100 χλμ που είναι το επιτρεπόμενο όριο, κινούνται με 120 χλμ λόγω του γεγονότος ότι όλοι διαθέτουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Τώρα, το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα ετοιμάσει μελέτη με τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ωστόσο, τόσο τα Δημόσια Έργα όσο και η Αστυνομία διά του Τμήματος Τροχαίας, δεν συναινούν κατ’ ουδένα λόγο στο να αυξηθεί διά νόμου το όριο ταχύτητας.

Τα μεν Δημόσια Έργα επικαλούνται τις προδιαγραφές κατασκευής των αυτοκινητόδρομων, αναφέροντας ότι αυτοί κατασκευάστηκαν με προδιαγραφές ώστε τα οχήματα να κινούνται με 100 χιλιόμετρα. Για ν’ αλλάξει το όριο ταχύτητας θα πρέπει να αλλάξουν και οι προδιαγραφές στα σημεία εισόδου και εξόδου από αυτούς, εκτιμούν τα Δημόσια Έργα.

Στο «όχι» των Δημοσίων Έργων προστέθηκε και αυτό της Τροχαίας, που πιστεύει ότι με την αύξηση του ορίου ταχύτητας στα 120 χλμ, θα πρέπει να δίδεται κάποια περαιτέρω χάρη στους οδηγούς και μετά ν’ αρχίζουν οι καταγγελίες, με αποτέλεσμα οι ταχύτητες στους αυτοκινητόδρομους να είναι πλέον θανατηφόρες.