ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Ήθελαν να συλληφθούν Φένεκ-Ροδοθέου για δίκαιη δίκη- Στο ακροατήριο ο Μαυρομιχάλης

ΤΕΤΡΑΠΛΟ ΦΟΝΙΚΟ: Ήθελαν να συλληφθούν Φένεκ-Ροδοθέου για δίκαιη δίκη- Στο ακροατήριο ο Μαυρομιχάλης

Η απόφαση του δικαστηρίου για τους Παναγιώτη Πένταυκα από την Αγία Νάπα και Λόι Ντεγιάν.

Ποινή δια βίου φυλάκιση επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, που συνεδρίασε στη Λάρνακα, στον Παναγιώτη Πένταυκα, από την Ορμήδεια ο οποίος είναι κάτοικος Αγίας Νάπας, και τον Ντέγιαν Λόι από τη Σερβία για την υπόθεση του τετραπλού φόνου που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου, 2016, αφού βρέθηκαν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ένοχοι στις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Διαβάστε επίσης: ΛΕΜΕΣΟΣ: Νόμιζε κτύπησε σκύλο ο 76χρονος που παρέσυρε τον Παναγιώτη- Τον «έκαψε» αυτόπτης μάρτυρας

Πένταυκας και Λόι βρέθηκαν ένοχοι στις κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη φόνου, για φόνο εκ προμελέτης, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Το Δικαστήριο καταδίκασε τους κατηγορουμένους επιπλέον σε 15 χρόνια φυλάκιση για απόπειρα φόνου ενώ στον Πένταυκα επιβλήθηκε επιπρόσθετα ποινή φυλάκισης επτά χρόνων για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου των δραστών.

Στην απόφασή του το Κακουργιοδικείο σχολίασε τη δράση των Αλβανών εκτελεστών Aleks Burreli και Jani Vogli, τη στιγμή που εισήλθαν οπλισμένοι στο «Stone Garden».

«Έδρασαν με τρόπο ψυχρό και αδίστακτο, χωρίς να προβληματιστούν για την ύπαρξη δύο ανήλικων παιδιών στο εστιατόριο», σημειώνεται. Από τον καταιγισμό σφαιρών σκοτώθηκαν ο Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη (και οι τρεις συνέτρωγαν μαζί), ενώ τραυματίστηκαν οι Γιώργος Χαραλάμπους και Παναγιώτης Καλλιτσιώνης, οι οποίοι καθόντουσαν σε διπλανό τραπέζι. Ο Burreli σκότωσε με μια σφαίρα και τον Vogli.

Φένεκ - Ροδοθέου

Σύμφωνα με τον «Πολίτη» το Κακουργιοδικείο έκανε αναφορά στην τοποθέτηση της υπεράσπισης του Πένταυκα, ότι ο κατηγορούμενος δεν έτυχε δίκαιης δίκης, επειδή δεν συνελήφθησαν για τον τετραπλό οι Γιώργος Φένεκ και Άντρος Ροδοθέου. Απορρίπτοντας την εισήγηση αυτή, το δικαστήριο ανέφερε ότι η μη σύλληψη των προαναφερθέντων προσώπων δεν επηρέασε, με οποιονδήποτε τρόπο, την υπερασπιστική γραμμή του Πένταυκα. Η αίθουσα του Κακουργιοδικείου ήταν κατάμεστη από συγγενείς και φίλους των θυμάτων του τετραπλού, αλλά και του Πένταυκα, χωρίς όμως να δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο. Στο ακροατήριο ήταν και ο Αλέξης Μαυρομιχάλης, τον οποίο επίσης οι κατηγορούμενοι του τετραπλού σχεδίαζαν να δολοφονήσουν. Η υπεράσπιση των Πένταυκα και Ντεγιάν προτίθεται να εφεσιβάλει την απόφαση του Κακουργιοδικείου.