Η έκρηξη σε αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών – Στην πτήση θα επέβαιναν Κληρίδης και Γρίβας

Η έκρηξη σε αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών – Στην πτήση θα επέβαιναν Κληρίδης και Γρίβας

Στις 12 Οκτωβρίου 1967 βόμβα ανατίναξε αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών σκοτώνοντας 66 επιβάτες και πλήρωμα – Στην πτήση θα βρίσκονταν ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Μια ιστορία η οποία δεν είναι ευρέως γνωστή και καλύπτεται από μυστήριο είναι η πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών η οποία μετά από έκρηξη βόμβας κατέπεσε στην θάλασσα, σκοτώνοντας όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Μάλιστα, στο όλο μυστήριο έρχεται να προστεθεί ότι στο συγκεκριμένο αεροσκάφος επρόκειτο να βρίσκονται ως επιβάτες ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, Γλαύκος Κληρίδης και ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής, χωρίς ωστόσο, να υπάρξει ποτέ επιβεβαίωση για το πιο πάνω.

Αυτούσια τα όσα αναφέρει ο Φιλελεύθερος σε παλαιότερο δημοσίευμα του:

Μυστήριο καλύπτει μέχρι σήμερα την έκρηξη που σημειώθηκε στο αεροπλάνο των Κυπριακών Αερογραμμών στις 12 Οκτωβρίου 1967, ενώ πετούσε στον εναέριο χώρο κοντά στο Καστελλόριζο. Το αεριωθούμενο αεροπλάνο τύπου Comet 2-B αναχώρησε από το Λονδίνο στις 11:45 το πρωί της 11ης Οκτωβρίου 1967 με προορισμό την Αθήνα. Μετέφερε 32 επιβάτες. Με το συγκεκριμένο αεροπλάνο επρόκειτο να ταξιδεύσει και ο πρόεδρος της Βουλής, Γλαύκος Κληρίδης, για να επιστρέψει στην Κύπρο. Την τελευταία στιγμή ωστόσο ανέβαλε την αναχώρησή του λόγω υποχρεώσεων στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ελληνικού τα χαράματα της 12ης Οκτωβρίου 1967 και συγκεκριμένα στις 4:35 π.μ. με τον κωδικό πτήσης CY284. Στην Αθήνα είχαν επιβιβαστεί ακόμη 27 άτομα, κυρίως Κύπριοι, Έλληνες, Βρετανοί και Αμερικανοί υπήκοοι.

Το αεροπλάνο αναμενόταν στη Λευκωσία στις 5:45 π.μ., αλλά δεν έφτασε ποτέ. Στις 5:17 π.μ. οι πύργοι ελέγχου στην Αθήνα και τη Λευκωσία έχασαν κάθε επαφή μαζί του. Το αεροπλάνο βρισκόταν στην εναέρια περιοχή κοντά στο Καστελόριζο, όταν, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, πυροδοτήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός. Ο «Κομήτης» έπεσε φλεγόμενος στη θάλασσα. Ουδείς από τους 66 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα, επέζησε. Ο κυβερνήτης Μπλάγκουντ, Βρετανός υπήκοος, δεν πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Τις φήμες ότι στόχος δολιοφθοράς ήταν ο Γεώργιος Γρίβας τροφοδότησε ο βρετανικός Τύπος και συγκεκριμένα οι εφημερίδες Ντέιλι Μίρορ, Ντέιλι Εξπρές και Ίβινινγκ Σταρ. «Η πιθανότης δολιοφθοράς έδωσεν αφορμήν να κυκλοφορήσουν εις Αθήνας φήμαι ότι μεταξύ των επιβατών ευρίσκετο ινκόγκνιτο ο στρατηγός Γρίβας, ο οποίος, ως γράφει η εφημερίς (σ.σ. Ντέιλι Μίρορ) είναι γνωστόν ότι έχει πολλούς πολιτικούς εχθρούς, τόσον εις την Ελλάδα όσον και εις την Κύπρον. Η εις Αθήνας όμως κυπριακή Πρεσβεία διέψευσεν αμέσως την πληροφορίαν ότι ο στρατηγός Γρίβας ήτο μεταξύ των επιβατών», όπως έγραφε τότε ο «Φιλελεύθερος». Από τη συντριβή του αεροπλάνου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αεροσυνοδοί (Πόπη Φώττου, Θέλμα Ευφραίμη, Νίκος Χασαπόπουλος και Γιαννάκης Λοΐζου), καθώς και οι τρεις πιλότοι, που ήταν Βρετανοί (Μπλάκγουντ, Πάλμερ και Τόμας).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οδηγάτε και σας «πιάνει» η βροχή; Απλές συμβουλές για οδήγηση σε βρεγμένους δρόμους

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μαλάουι, καθώς κλιμακώνεται η «κρίση» με τους βρικόλακες

Απίστευτη γκάφα! Μοντέλο έκανε live μετάδοση στο Instagram την ώρα που έκανε έρωτα (PHOTOS)

«Γεννητούρια» για Κύπριο Βουλευτή – «Μόλις ήρθε στον κόσμο η νέα μας αγάπη ο Μαρίνος» (PHOTO)

Μια έτσι, μια αλλιώς ο καιρός στην Κύπρο: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας και… άνοδος – Δείτε ποιες μέρες