Ηλικιωμένη περίμενε ένα χρόνο για να πάρει το επίδομα φροντίδας που δικαιούτο–8 μήνες σε ένα συρτάρι

Ηλικιωμένη περίμενε ένα χρόνο για να πάρει το επίδομα φροντίδας που δικαιούτο–8 μήνες σε ένα συρτάρι

Αδικαιολόγητος ο χρόνος που αναγκάστηκε να περιμένει ηλικιωμένη ώστε να πάρει το επίδομα φροντίδας που δικαιούτο.

 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο “Φιλελεύθερος”, η επίτροπος Διοικήσεως, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, ζητά την ταχεία εξέταση αιτημάτων για επιδόματα, ειδικά των ηλικιωμένων, καθώς ο χρόνος αναμονής είναι αδικαιολόγητος.

Πιο συγκεκριμένα, η επίτροπος Διοικήσεως προέβη στην πιο πάνω δήλωση μετά από παράπονο που δέχθηκε από το γιο ηλικιωμένης που ανέμενε για ένα χρόνο ώστε να πάρει το επίδομα φροντίδας που δικαιούται και τώρα ζητά αναδρομική καταβολή του επιδόματος για τον αδικαιολόγητο χρόνο εξέτασης της αίτησης της. 

Όπως αναφέρεται σύμφωνα με τα γεγονότα, η αίτηση της ηλικιωμένης από την ημερομηνία υποβολής της μέχρι και την ημέρα που διαβιβάστηκε στις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, ώστε να αξιολογηθεί, πέρασαν 8 μήνες, ενώ μέχρι να εξεταστεί η αίτηση της και να λάβει το σχετικό επίδομα πέρασαν ακόμη 4 μήνες.

Η επίτροπος θεωρεί ότι το επιχείρημα που προβάλλει το υπουργείο για υπερβολικό αριθμό αιτήσεων και σε αυτό οφείλεται η καθυστέρηση δεν δικαιολογεί την αργοπορία ενός ολόκληρου έτους, ενώ αναφέρει παράλληλα πως το χρονικό διάστημα της εξέτασης της αίτησης θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψιν βάσει της προχωρημένης ηλικίας και του προσδόκιμου ζωής του αιτητή.