Υπ. Παιδείας : «Θα αποδοθούν ευθύνες για τη διαρροή των θεμάτων των εξετάσεων»

Υπ. Παιδείας : «Θα αποδοθούν ευθύνες για τη διαρροή των θεμάτων των εξετάσεων»

Κανονικά θα ολοκληρωθούν οι εξετάσεις για τον καταρτισμό του καταλόγου διορισίμων με το νέο σύστημα, διαβεβαιώνει ο Υπουργός και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, παρά το «ατυχές και απαράδεκτο συμβάν», όπως αναφέρει, της ανάρτησης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου των θεμάτων σε πέντε γνωστικά αντικείμενα, πριν την έναρξη της εξέτασης με αποτέλεσμα και την ακύρωσή της. Τονίζει ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν εκεί που πρέπει.


«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους ότι οι εξετάσεις, έστω και με το πρόβλημα που προέκυψε, θα ολοκληρωθούν κανονικά και ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε στα σχολεία μας νέους εκπαιδευτικούς που θα έχουν επιλεγεί με το Νέο Σύστημα Διορισμών, με βάση τις γνώσεις τις δεξιότητες, τα προσόντα και τις εμπειρίες τους», δήλωσε το απόγευμα ο Υπουργός Παιδείας.

Πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο της διαδικασίας των εξετάσεων για το Νέο Σύστημα Διορισμών, σήμερα παρατηρήθηκε ένα ατυχές και απαράδεκτο συμβάν».

Ανέφερε πως «τα θέματα σε πέντε γνωστικά αντικείμενα, αυτά των Θρησκευτικών, της Πληροφορικής, των Φυσικών επιστημών, της Χημείας και της Φυσικής Αγωγής αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, πριν από την έναρξη της γραπτής εξέτασης και αυτό δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα, με αποτέλεσμα την ακύρωση των σημερινών εξετάσεων».

Ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «μόλις διαπιστώθηκε το μεγάλο αυτό λάθος, ενημερώθηκα και προσωπικά επικοινώνησα άμεσα με το Τριμελές Σώμα Εποπτείας των Εξετάσεων, που είναι το υπεύθυνο και αρμόδιο για την παρακολούθηση και την πιστοποίηση της νομιμότητας της όλης διαδικασίας».

Εξήγησε ότι «στη βάση των υποδείξεων του Τριμελούς Σώματος Εποπτείας αποφασίστηκε « να ακυρώσουμε τις σημερινές εξετάσεις διότι δεν θα μπορούσαν να είναι αδιάβλητες όπως επιθυμούμε να είναι, να ξεκινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες για την επανάληψη των εξετάσεων το συντομότερο δυνατόν και να διενεργηθεί άμεσα διοικητική έρευνα για να διαπιστωθούν οι ευθύνες σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκονται».

Ήδη ορίστηκε ερευνών λειτουργός για το θέμα.

Για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τόνισε ο κ. Καδής, «το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό, γι’ αυτό και θα είμαστε αμείλικτοι στη διερεύνηση των ευθυνών, από όπου κι αν προέρχονται, και για τα λάθη που έχουν γίνει, είτε ηθελημένα είτε άθελα».

Πρόσθεσε πως «τα λάθη αυτά βέβαια προκάλεσαν ένα πρωτόγνωρο λάθος και μια αναστάτωση, την οποία ως Υπουργείο σίγουρα δεν θα επιθυμούσαμε ποτέ να έχουμε».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει την εφαρμογή αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης», είπε ο Υπουργός Παιδείας ο οποίος αναγνώρισε το πολύ σοβαρό λάθος και απολογήθηκε «για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε στους υποψήφιους».

Ανέφερε ότι «όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις, στα υπόλοιπα αντικείμενα που ήταν προγραμματισμένες γι’ αυτή την εβδομάδα, θα διεξαχθούν κανονικά, την ώρα και την ημέρα που είχαν προγραμματιστεί ενώ σύντομα θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία και την ώρα για την εξέταση των μαθημάτων που ακυρώθηκαν σήμερα».

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του, «είναι προσηλωμένο στην εφαρμογή της νέας αυτής σημαντικής μεταρρύθμισης για την παιδεία του τόπου μας, μιας μεταρρύθμισης για την οποία ολόκληρος ο μηχανισμός του Υπουργείου εργάζεται συστηματικά εδώ και δύο χρόνια».

«Γι’ αυτό μας έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ το συγκεκριμένο λάθος και γι’ αυτό θα το διερευνήσουμε και θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπως πρέπει», σημειώνει τέλος, ο Κώστας Καδής.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ