ΚΥΠΡΟΣ – Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: Ο λόγος που δεν διώχθηκε ποινικά η υπάλληλος του σχολείου

ΚΥΠΡΟΣ – Υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης: Ο λόγος που δεν διώχθηκε ποινικά η υπάλληλος του σχολείου

Σάλο προκαλεί η υπόθεση της υπαλλήλου σχολικής εφορείας, για την οποία δεν βρέθηκε οτιδήποτε «μεμπτό», στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης 12χρονου ανήλικου κοριτσιού από την ίδια και τον σύζυγό της.

Όπως αναφέρει σε χθεσινό δημοσίευμα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αν και η εν λόγω γυναίκα είχε ευθύνη, γνώση, ενεργή εμπλοκή, συνέργεια και συμμετοχή στην σεξουαλική κακοποίηση δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε μεμπτό εναντίον της!

Διαβάστε επίσης: 

ΠΑΦΟΣ: Τρόμος για 29χρονη - Καταζητείται 22χρονος από τη Λεμεσό για ξυλοδαρμό, βιασμό και κλοπή!

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο πιο απελπισμένος ληστής – Μπούκαρε σε περίπτερο με μαχαίρι κι έφυγε με… 4 ευρώ!

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η εν λόγω υπάλληλος εξακολουθεί να εργάζεται σε σχολείο.

Η τοποθέτηση της Νομικής Υπηρεσίας

«Όσο ανήθικη και κατακριτέα και να ήταν (η συμπεριφορά της υπαλλήλου), δεν συνιστούσε συνέργεια στην διάπραξη των αδικημάτων του συζύγου της», αναφέρει με ανακοίνωση της η Νομική Υπηρεσία.

«Σύμφωνα με τη συλλεγείσα μαρτυρία όπως αυτή αξιολογήθηκε από λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας στις 2.5.2013, κρίθηκε ότι η εν γένει συμπεριφορά της συζύγου του κατηγορουμένου ήταν αποτέλεσμα αρρωστημένης ζήλειας για να δοκιμάσει τις αντιστάσεις του συζύγου της και όχι με σκοπό να προτρέψει και να υποκινήσει ή υποβοηθήσει τον σύζυγο της στη διάπραξη των αδικημάτων, τα οποία αδικήματα ουσιαστικά άρχισαν να διαπράττονται μετά που η σύζυγος του κατηγορουμένου απομακρύνθηκε από την ανήλικη, και στα οποία αδικήματα, η ίδια δεν είχε εμπλοκή με κανένα τρόπο», σημειώνει η Νομική Υπηρεσία μετά από σχετική εξέταση του φακέλου της υπόθεσης.

«Επομένως» , όπως αναφέρεται, «κρίθηκε ότι όσο ανήθικη και κατακριτέα και να ήταν η συμπεριφορά της, δεν συνιστούσε συνέργεια στην διάπραξη των αδικημάτων». 

«Την πιο πάνω θέση», αναφέρει η ανακοίνωση, « παρουσιάζεται να είχε προσυπογράψει και ο τέως Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ενώ την εισήγηση για εκδίκαση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, ενέκριναν τόσο ο τέως Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα όσο και ο τέως Γενικός Εισαγγελέας».

Αναφορικά με το θέμα της παραμονής της συζύγου του κατηγορουμένου στη Σχολική Εφορεία, η Νομική Υπηρεσία επισημαίνει ότι «τούτο είναι θέμα το οποίο μπορεί να εξετάσει η ίδια η Εφορεία της οποίας νομικός σύμβουλος δεν είναι ο Γενικός Εισαγγελέας, αφού λάβει υπόψιν, όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν στην εν γένει συμπεριφορά της υπαλλήλου».

Πηγή: ΚΥΠΕ