Θετικό αντίκρισμα από τη λύση που επιτεύχθηκε στη σύσκεψη στο Προεδρικό, λέει η ΑΗΚ

Θετικό αντίκρισμα από τη λύση που επιτεύχθηκε στη σύσκεψη στο Προεδρικό, λέει η ΑΗΚ

Θετικό αντίκρισμα στην προοπτική λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας του τόπου, στην ΑΗΚ, στους εργαζομένους του Οργανισμού και ευρύτερα στους καταναλωτές θα έχει η αμοιβαία αποδεκτή λύση επί της οποίας υπήρξε σύγκλιση κατά τη σημερινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ενέργειας, του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΔΣ της ΑΗΚ, του Αν. Γενικού Διευθυντή της ΑΗΚ και των ηγεσιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αρχής, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΗΚ.

`Οπως αναφέρεται, κατά τη συνάντηση καταγράφηκε κοινή αντίληψη ότι η ΑΗΚ παραμένει καθετοποιημένος Οργανισμός δημοσίου δικαίου, που θα ενισχύσει τη δραστηριότητά του στον ενεργειακό χάρτη της Κύπρου, με συμμετοχή στα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στις υποδομές φυσικού αερίου.

"Ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου γίνεται ανεξάρτητος. Τα περιουσιακά στοιχεία παραμένουν στην ιδιοκτησία της ΑΗΚ ως ο ιδιοκτήτης του συστήματος μεταφοράς. Επιπλέον, η Αρχή θα έχει την ευθύνη συντήρησης και επέκτασης του συστήματος μεταφοράς. Σχετικά με τον Διαχειριστή Συστήματος Διανομής, αυτός παραμένει στην καθετοποιημένη ΑΗΚ", προστίθεται.

Αναφέρεται πως "ενόψει των σημαντικών λειτουργικών προκλήσεων που έχει μπροστά της η ΑΗΚ, αποφασίστηκε η στελέχωση του Οργανισμού ώστε να καλυφθούν άμεσες ανάγκες".

"Ο τόπος χρειάζεται μια δυνατή ΑΗΚ που να καινοτομεί, να εξελίσσεται και να προσφέρει στον κύπριο καταναλωτή αξιόπιστη και αδιάλειπτη ενέργεια, στο χαμηλότερο δυνατό κόστος και μέσα από υψηλού επιπέδου υπηρεσίες", καταλήγει η ανακοίνωση.