ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πρωτοφανής κομπίνα με 37χρονη αρχιτέκτονα που ξεγελούσε ανυποψίαστα ζευγάρια - Τι έκανε

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Πρωτοφανής κομπίνα με 37χρονη αρχιτέκτονα που ξεγελούσε ανυποψίαστα ζευγάρια - Τι έκανε

Στη σύλληψη μιας 37χρονης αρχιτέκτονα προχώρησε την Τρίτη (14/11) η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, η Αστυνομία ξεσκέπασε πρωτοφανή κομπίνα με πλαστές άδειες οικοδομής και προχώρησε στη σύλληψη 37χρονης.

Διαβάστε επίσης: ΛΑΡΝΑΚΑ: Αναστάτωση στις Πρώτες Βοήθειες – Μεθυσμένος 41χρονος φώναζε και έβριζε γιατρούς

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η αρχιτέκτονας τέθηκε χθες υπό κράτηση για 6 μέρες, για διερεύνηση δύο υποθέσεων με έκδοση πλαστών αδειών οικοδομής.

Εναντίον της 37χρονης διερευνώνται υποθέσεις πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και άσκηση του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα χωρίς να είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο μελών του ΕΤΕΚ.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία του Έπαρχου Λευκωσίας για πλαστή άδεια οικοδομής στην Ορούντα, η οποία έφερε δήθεν την υπογραφή του. Ανάμεσα στα έγγραφα υπήρχε και αντίγραφο άδειας οικοδομής με υπογραφή λειτουργού της Επαρχιακής Διοίκησης, όμως αυτός δεν είχε ιδέα για κάτι τέτοιο!

Μετά την καταγγελία η Αστυνομία κάλεσε τους ιδιοκτήτες της υπό ανέγερσης οικίας, οι οποίοι ανέφεραν ότι ανέθεσαν στην 37χρονη αρχιτέκτονα την ανέγερση της κατοικίας.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο Λευκωσίας, τον Αύγουστο του 2017 τους παρέδωσε αντίγραφο άδειας οικοδομής.

Η άδεια διαπιστώθηκε αργότερα ότι ήταν πλαστή και μέσα από τις εξετάσεις διαφάνηκε ότι η αρχιτέκτονας δεν ήταν εγγεγραμμένη στο μητρώο μελών του ΕΤΕΚ και δεν έχει άδεια εξάσκησης επαγγέλματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ για τις υπηρεσίες της πληρώθηκε 11,120 ευρώ.

Εμπλεκόμενη και σε δεύτερη υπόθεση η 37χρονη

Την ίδια στιγμή διαπιστώθηκε ότι η ύποπτη βρισκόταν εμπλεκόμενη και σε δεύτερη υπόθεση την οποία διερευνούσε ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμιας καθώς είχε συνάψει συμφωνία με ζεύγος για ανέγερση κατοικίας στο Τσέρι.

Οι εργασίες στην εν λόγω οικία είχαν αρχίσει όμως ο Δήμος Τσερίου είχε ζητήσει από τον εργολάβο να διακοπούν οι εργασίες γιατί δεν είχε άδεια οικοδομής. Η 37χρονη όμως τους παρουσίασε πλαστογραφημένη βεβαίωση από τον δήμαρχο για συνέχιση των εργασιών και το ζεύγος της έδωσε 5000 ευρώ για τις εργασίες που ανέλαβε.

Εν τέλει, η 37χρονη συνελήφθη χθες και μιλώντας στην Αστυνομία ανέφερε ότι είναι αρχιτέκτονας αλλά όχι εγγεγραμμένη στο ΕΤΕΚ και για αυτό το λόγο υπογράφει άλλο πρόσωπο τα σχέδια. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Είμαι αρχιτέκτονας και εσωτερική διακοσμήτρια».

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!