Θλίψη για το ΤΕΠΑΚ - Έφυγε από τη ζωή καθηγητής του Πανεπιστημίου

Θλίψη για το ΤΕΠΑΚ - Έφυγε από τη ζωή καθηγητής του Πανεπιστημίου

Θλίψη για το ΤΕΠΑΚ.

Τη θλίψη του για την απώλεια του καθηγητή Φώτη Καφάτου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 18 Νοεμβρίου σε ηλικία 77 ετών, εκφράζει, με σημερινή ανακοίνωση του, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Διαβάστε επίσης: 

Μικρότερης έντασης τελικά ο σεισμός στη Λεμεσό - Τι αναφέρει το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης (Pic)

Τροχαίο ατύχημα στην επαρχία Λευκωσίας - Στη σκηνή Αστυνομία (photo)

Οικογενειακή τραγωδία στo Ρέθυμνο - Σκότωσε τον 21χρονο αδερφό του και αυτοκτόνησε

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο καθηγητής Καφάτος ήταν ο πρώτος επιστήμονας, ο οποίος αναγορεύθηκε σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το 2008.

Ο Φώτης Καφάτος ήταν γνωστός για την πρωτοποριακή του έρευνα στη μοριακή βιολογία. Διετέλεσε Καθηγητής Βιολογίας στα Πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Αθηνών και Κρήτης. Υπηρέτησε ως Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στo Heidelberg, και από το 2005 ήταν Καθηγητής στο Imperial College του Λονδίνου. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνας (ERC), του οποίου υπήρξε και ο πρώτος Πρόεδρος κατά την περίοδο 2007-2010.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου τιμά το έργο και την προσφορά του Φώτη Καφάτου και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!