Αυστηρά οργανωτικά μέτρα για την Πλατεία Ελευθερίας

Αυστηρά οργανωτικά μέτρα για την Πλατεία Ελευθερίας

Η Συντονίστρια του Έργου Πλατείας Ελευθερίας Αγνή με γραπτή δήλωση της αναφέρει ότι την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 έγινε περιήγηση των εμπλεκομένων φορέων στο έργο της Πλατείας Ελευθερίας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αξιολόγηση της εξέλιξης του έργου, ανταλλάχθηκαν απόψεις και τόσο ο Δήμος Λευκωσίας, όσο και ο Αρχιτέκτονας κατέληξαν σε σειρά αυστηρών οργανωτικών μέτρων, τα οποία προτίθενται να λάβουν ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου.

Η κ. Πετρίδου επαναλαμβάνει ότι εντός Ιανουαρίου θα δοθεί πρόσβαση στο κοινό δια μέσου της γέφυρας της Πλατείας Ελευθερίας και θα ανοίξει η οδός Κωστάκη Παντελίδη για πρόσβαση για τα αυτοκίνητα, προσθέτει πως η γέφυρα δεν θα δοθεί στο κοινό σε όλη την έκτασή της επειδή τα δείγματα του δυτικού στηθαίου δεν ικανοποίησαν τεχνικά και πλέον προχωρούμε σε πρόσληψη από το εξωτερικό εξειδικευμένου οίκου για την κατασκευή του, λόγω μεγαλύτερης εμπειρίας.

Για τον ίδιο λόγο, η κατασκευή των μαρμάρινων γλυπτών που θα τοποθετηθούν στα υδάτινα στοιχεία, κατασκευάζονται και αυτά στο εξωτερικό, συνεχίζει και αναφέρει ότι οι εργασίες ολοκλήρωσης της γέφυρας προχωρούν και οποιοσδήποτε επισκεφθεί το εργοτάξιο θα δει με τα ίδια του τα μάτια έντονη διεξαγωγή εργασιών, με περισσότερους από 120 εργάτες να εργάζονται κάθε μέρα.

Η κ. Πετρίδου παρατηρεί τέλος ότι η πρόοδος κατασκευαστικών έργων δεν αξιολογείται, ούτε σε ανοικτές συζητήσεις ούτε μέσω δημοσιευμάτων. Υπάρχει Νόμος περί δημοσίων συμβάσεων ο οποίος καθορίζει σε ποια όργανα πρέπει να συζητούνται τα συγκεκριμένα θέματα και να λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!