ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Βαρύ πένθος για την Υπουργό Εργασίας - Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Κ. Αιμιλιανίδη (pic)

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Βαρύ πένθος για την Υπουργό Εργασίας - Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Κ. Αιμιλιανίδη (pic)

Το τελευταίο αντίο στον 70χρονο Κωνσταντίνο Αιμιλιανίδη.

Ο σύζυγος της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου και νομικός, απεβίωσε την περασμένη Πέμπτη (23/11).

Δείτε επίσης: Ασύλληπτη τραγωδία στην Ελλάδα: Πατέρας έβαλε φωτιά και έκαψε τα παιδιά του - Νεκροί και οι 3

Η κηδεία του κ. Αιμιλιανίδη θα γίνει σήμερα Σάββατο (25/11), ώρα 11:00 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κοιμητήριο Λευκωσίας. Συλληπητήρια στην εκκλησία στις 10:00 π.μ.

Η ανάρτηση στην εφημερίδα Φιλελεύθερος:

werf

Ο Κωνσταντίνος Αιμιλιανίδης γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1947 και δικηγορούσε στην Κύπρο από το 1977. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος διάφορων διπλωμάτων, διετέλεσε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας και εξεταστής του Νομικού Συμβουλίου, ενώ συμμετείχε στη διαμόρφωση νομοσχεδίων και σε υποθέσεις-σταθμός στην εξέλιξη του κυπριακού δικαίου. Δικηγόρησε επί όλων των κλάδων του δικαίου αλλά διέπρεψε ιδιαίτερα στις συμβάσεις, την ακίνητη ιδιοκτησία, το κληρονομικό και το οικογενειακό δίκαιο, το διοικητικό δίκαιο, το δίκαιο εταιρειών και την πνευματική ιδιοκτησία.

Γνωστός για την κοινωνική του δράση διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Λεβέντειου Μουσείου Λευκωσίας και του Ιδρύματος Άγιος Χριστόφορος, καθώς και άλλων οργανισμών.

Ήταν σύζυγος της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτας Αιμιλιανίδου και πατέρας του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη.