ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται αλλαγές στη σχολική εκπαίδευση - Τα μέτρα για αποσυμπίεση από τα πολλά διαγωνίσματα

ΚΥΠΡΟΣ: Έρχονται αλλαγές στη σχολική εκπαίδευση - Τα μέτρα για αποσυμπίεση από τα πολλά διαγωνίσματα

Έτοιμο για να ανακοινωθεί το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς - Αλλάζει ο τρόπος αξιολόγησης των μαθητών

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, είναι έτοιμο να ανακοινωθεί πρόγραμμα σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς μέσης εκπαίδευσης με σκοπό να αλλάξει ο χαρακτήρας αξιολόγησης του μαθητή και να εκλείψει το φαινόμενο της έντονης πίεσης από τη συσσώρευση διαγωνισμάτων.

Όπως δήλωσε και στο ΚΥΠΕ, ο διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης, υπογραμμίζοντας ότι η νέα αυτή προσπάθεια θα περιλαμβάνει και άλλες μορφές αξιολόγησης.

Όπως εξήγησε, θα ελέγχονται συγκεκριμένες δεξιότητες των μαθητών, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να διαγνώσουν στοιχεία στην προσωπικότητα του, τις δεξιότητες του και την κριτική σκέψη.

Οι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε αυτά τα σεμινάρια για να διαφοροποιηθεί η διδασκαλία, η παραγωγή υλικού, η μορφή και ο βαθμός δυσκολίας των εξεταστικών δοκιμίων. Στόχος είναι να καλύπτονται οι ανάγκες των παιδιών και να μην επιβαρύνονται με τόσα πολλά διαγωνίσματα.

Από τα σεμινάρια θα περάσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί και όλα αυτά εντάσσονται στην προετοιμασία για τις αλλαγές ενόψει της επομένης σχολικής χρονιάς.

Δείτε επίσης:

ΚΑΙΡΟΣ: Νέο κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει την Κύπρο - Πότε θα έχουμε βροχές και πτώση θερμοκρασίας

ΚΥΠΡΟΣ: ΜΗΝ πανικοβληθείτε! Έκτακτη άσκηση ετοιμότητας στο Αεροδρόμιο Λάρνακας – Δείτε πότε θα γίνει

ΒΙΝΤΕΟ: Αυτή είναι η Σταρ Κύπρος 2017 - Η στιγμή της στέψης και τα πανηγύρια!