ΚΥΠΡΟΣ: Έκτακτη ανακοίνωση για τον καιρό - Η προειδοποίηση στους εργοδότες

ΚΥΠΡΟΣ: Έκτακτη ανακοίνωση για τον καιρό - Η προειδοποίηση στους εργοδότες

Ανακοίνωση από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας για τον καιρό.

Αυξημένη σκόνη παρατηρείται σήμερα στην ατμόσφαιρα, με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εργασίας να απευθύνει προειδοποιήσεις στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και στους εργοδότες.

Διαβάστε επίσης: 

Σύμφωνα με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, σήμερα στις 10 π.μ. οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων, με διάμετρο μικρότερη των 10 μm (PM10) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 33 μg/m3 και 152 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) και, ως εκ τούτου, αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μg/m3 που καθορίζεται στη σχετική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, κυμάνθηκε μεταξύ 24 και 48 μg/m3 ανάλογα με την περιοχή.

«Λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασής τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται» αναφέρει η ανακοίνωση του Τμήματος.

Υποδεικνύει επίσης ότι απαιτείται όπως οι εργοδότες λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα (οργανωτικά ή και τεχνικά), αφού εκτιμήσουν τους κινδύνους για τους εργοδοτούμενους που βρίσκονται σε ανοικτούς χώρους. Επιπλέον, συστήνεται όπως οι εργαζόμενοι σε ανοικτούς χώρους χρησιμοποιούν κατάλληλα μέσα προσωπικής προστασίας.

Περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση για τα αποτελέσματα των μετρήσεων, βρίσκονται στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα www.airquality.gov.cy και στην εφαρμογή ``Air Quality Cyprus``, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγκαταστήσουν δωρεάν στο κινητό τους τηλέφωνο από το Google Play και το iOS App Store.

Διαβάστε περισσότερα για τον "Καιρό" πατώντας εδώ!