Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ ημερησίως θα πληρώνει ο εργολάβος της Πλατείας Ελευθερίας και του Δημαρχείου

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ ημερησίως θα πληρώνει ο εργολάβος της Πλατείας Ελευθερίας και του Δημαρχείου

Πέναλτι για την καθυστέρηση της αποπεράτωσης των έργων της Πλατείας Ελευθερίας και του νέου Δημαρχείου πληρώνει ο εργολάβος των δυο έργων.

€2,500 ως πέναλτι θα πληρώνει από την Παρασκευή 8/12 ο εργολάβος του νέου Δημαρχείου Λευκωσίας στον Δήμο, λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται και για την μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Παράλληλα από τις 3 Ιανουαρίου 2018, θα ξεκινήσει να «μετρά» πέναλτι €6,000 ημερησίως για την καθυστέρηση της παράδοσης της Πλατείας Ελευθερίας, χωρίς ωστόσο τα χρήματα να αποκόπτονται από την εγγυητική.

Διαβάστε επίσης: 

Όπως αναφέρει με δημοσίευμά της η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ),  αποφάσισε να αποκόπτονται οι €6000 για την πλατεία Ελευθερίας σε μεταγενέστερο στάδιο, καθώς δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί το έργο από αυτοχρηματοδότηση του εργολάβου.

Έτσι θα γίνεται έλεγχος από κλιμάκιο σε μηνιαία βάση, για να παρατηρείται και να καταγράφεται η πρόοδος των έργων.

Εάν κρίνεται ικανοποιητική θα αποδεσμεύονται χρήματα για την αγορά υλικών αλλά και για την πληρωμή των εργαζομένων του εργολάβου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΚΕΑΑ, ήρθε σε συμφωνία με τον εργολάβο για να παραδοθεί το έργο στις 3 Ιανουαρίου 2018, αλλιώς θα ενεργοποιούνταν «ποινικές ρήτρες».

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!