Πρώτο το Κόμμα Εθνικής Ενότητας στα κατεχόμενα, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Πρώτο το Κόμμα Εθνικής Ενότητας στα κατεχόμενα, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Πρώτο στις προτιμήσεις των «ψηφοφόρων», με ποσοστό 18,4%, είναι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, ακολουθεί το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα με 14%, το Κόμμα Κοινοτικής Σωτηρίας- Νέες Δυνάμεις με 7,6% και τέταρτο με ποσοστό 5,7% το τ/κ Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Κέντρου Ακαδημαϊκής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης AKSEM.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τ/κ «Κίπρις Πόστασι», η έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο με δείγμα 774 ατόμων, δείχνει το Κόμμα Αναγέννησης να εξασφαλίζει ποσοστό 3,5%, το Κόμμα του Λαού 2,8% και το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας ποσοστό 2,7% και άρα δεν εξασφαλίζουν "έδρα" στη «βουλή».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι «έδρες» κατανέμονται ως εξής: Κόμμα Εθνικής Ενότητας 20, ΡΤΚ 16, Κόμμα Κοινοτικής Σωτηρίας 7, Δημοκρατικό Κόμμα 4, Κόμμα Αναγέννησης 3, Κόμμα του Λαού μια.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δημιουργούνται πιθανότητες σχηματισμού «κυβέρνησης» μεταξύ Κόμματος Εθνικής Ενότητας και Κόμματος Κοινοτικής Σωτηρίας- Νέες Δυνάμεις που συνολικά θα εξασφαλίσουν 27 «έδρες» ή ΚΕΕ και ΡΤΚ με συνολικά 36 «έδρες».

Αναφέρεται ακόμα ότι υπάρχει και δυνατότητα σχηματισμού «κυβέρνησης» με την συμμετοχή τριών κομμάτων.

Το 27,3% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι υποστηρίζουν τη συνέχεια της «ΤΔΒΚ».