Θλίψη στο Υπουργείο Παιδείας - «Έφυγε» από τη ζωή η Λούλα Παπαχριστοφόρου

Θλίψη στο Υπουργείο Παιδείας - «Έφυγε» από τη ζωή η Λούλα Παπαχριστοφόρου

Προσέφερε επί σειρά ετών τις υπηρεσίες της στον εκπαιδευτικό χώρο της Κύπρου.

Με σεβασμό και εκτίμηση σε όσους αφοσιώθηκαν στην αγωγή των παιδιών, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και ειδικότερα η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, επιθυμεί να εκφράσει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για το θάνατο της Λούλας Παπαχριστοφόρου.

 

Διαβάστε επίσης: 


Σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείου αναφέρεται ότι ο χώρος της εκπαίδευσης της οφείλει πολλά, γι’ αυτό και στην κηδεία της που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018, κατατέθηκε στεφάνι εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης προς το πρόσωπο και το έργο της.

Η Λούλα Παπαχριστοφόρου, ως η πρώτη νηπιαγωγός και επιθεωρήτρια προδημοτικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, μαζί με την αείμνηστη αδελφή της Λητώ, προσέφερε επί σειρά ετών τις υπηρεσίες της στον εκπαιδευτικό χώρο της Κύπρου και η προσφορά της υπήρξε ανεκτίμητη.

Πρωτοστάτησε στην ίδρυση και τη λειτουργία των πρώτων δημόσιων νηπιαγωγείων και στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των νηπιαγωγών στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Η Λούλα Παπαχριστοφόρου συνέχισε να υπηρετεί τον χώρο της εκπαίδευσης, ακόμη και μετά την αφυπηρέτηση της. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Ιδρύματος «Λητώ Παπαχριστοφόρου», εις μνήμη της αδελφής της Λητούς Παπαχριστοφόρου, του οποίου προήδρευε μέχρι και τον θάνατό της, από το 1996.

ΠΗΓΗ:KΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!