Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν έχασαν ούτε ένα λεπτό διδακτικού χρόνου

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν έχασαν ούτε ένα λεπτό διδακτικού χρόνου

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι περήφανο διότι, από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1992, οι φοιτητές του δεν έχουν χάσει ποτέ ούτε ένα λεπτό από το διδακτικό πρόγραμμα σπουδών τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι το ακαδημαϊκό και το ευρύτερο εκπαιδευτικό προσωπικό δεν απείχαν ποτέ από τα μαθήματα και δεν αποχώρησαν ποτέ από τις αίθουσες διδασκαλίας όλα αυτά τα χρόνια.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτή αφορά τοποθέτηση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, με βάση την οποία οι απειλές που εκτοξεύονται από μία μεμονωμένη ομάδα τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχουν καμία σχέση με την κουλτούρα του Πανεπιστημίου Κύπρου. Προστίθεται ότι τα Συμβούλια των Τμημάτων, σε συνεργασία με τις Σχολές και τη Σύγκλητο, αποφασίζουν ποίοι επιλέγονται για να διδάξουν τους φοιτητές μας, πάντοτε μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι οι ειδικοί επιστήμονες με διδακτορικό εργοδοτούνται με συμβάσεις συγκεκριμένου έργου και αμείβονται με το ποσό των €55 για κάθε ώρα διδασκαλίας.

Αναφέρεται ακόμα ότι το πλαίσιο εργοδότησης ειδικών επιστημόνων επιτρέπει τη δυνατότητα απόκτησης ουσιαστικής εμπειρίας για διεκδίκηση θέσεων ακαδημαϊκού προσωπικού σε τοπικά και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Προστίθεται ακόμα ότι με βάση τη διεθνή πρακτική, οι συμβάσεις ειδικών επιστημόνων δεν μετατρέπονται σε μακροχρόνια συμβόλαια, επειδή η επιστημονική και εκπαιδευτική κινητικότητα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Ακόμη αναφέρεται πως η βασική πρόθεση του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι να διαφυλάξει το πλαίσιο αξιολόγησης του προσωπικού του και τη δυνατότητα εργοδότησης νέων επιστημόνων με συμβάσεις έργου για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διαβεβαιώνει ότι θα διασφαλίσει τη συνεχή ροή των προγραμμάτων σπουδών του και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλάξει τη δυνατότητα να εργοδοτεί νέους επιστήμονες, στην αρχή της σταδιοδρομίας τους, με συμβάσεις έργου.