ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΣΩΤΗΡΑ: Η βασική υποψία της Αστυνομίας για τον θάνατο του ζευγαριού

ΤΡΑΓΩΔΙΑ - ΣΩΤΗΡΑ: Η βασική υποψία της Αστυνομίας για τον θάνατο του ζευγαριού

Συνεχίζονται οι έρευνες.

Στο φουγάρο της θέρμανσης υγραερίου και στην πιθανότητα το ζεύγος αλλοδαπών που εντοπίστηκε την Κυριακή νεκρό στο σπίτι του στην περιοχή Αγίας Θέκλας, στη Σωτήρα, να εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα, στρέφονται οι υποψίες της Αστυνομίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής ξεκαθάρισε στο ΚΥΠΕ ότι «τα ακριβή αίτια θανάτου του ζεύγους θα διαφανούν από τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων», προσθέτοντας πως εκ πρώτης όψεως από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν φαίνεται ότι το ζευγάρι εισέπνευσε μονοξείδιο του άνθρακα που προήλθε από το λέβητα της κεντρικής θέρμανσης υγραερίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή χθες η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και η Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία διενήργησαν έρευνες στο σπίτι και εξετάστηκαν τόσο η θερμάστρα υγραερίου που βρισκόταν στο σαλόνι του σπιτιού όσο και τα μάτια της κουζίνας χωρίς όμως να εντοπιστεί οποιαδήποτε διαρροή υγραερίου.

Διαβάστε επίσης: 


Πρόσθεσε ωστόσο πως από τις εξετάσεις των εμπειρογνωμόνων διαφάνηκε πως παραπλεύρως του σπιτιού όπου υπήρχε ο χώρος στάθμευσης, έγινε επέκταση για να στεγαστεί ο λέβητας της κεντρικής θέρμανσης υγραερίου. Ωστόσο το φουγάρο του λέβητα δεν εξείχε του στεγασμένου χώρου, αλλά συνδεόταν άμεσα με το εσωτερικό του σπιτιού μέσω παραθύρου.

Η ανακάλυψη αυτή οδηγεί τους εμπειρογνώμονες στο εκ πρώτης όψεως συμπέρασμα πως το ζευγάρι εισέπνευσε αναθυμιάσεις από το φουγάρο του λέβητα κεντρικής θέρμανσης και ενδεχομένως ο θάνατος του να προκλήθηκε από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

Ο κ. Κεττής απηύθυνε έκκληση εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «στο κοινό όπως οι θερμάστρες και όλα τα είδη θέρμανσης να ελέγχονται και να συντηρούνται από αρμόδια άτομα».

Υπενθυμίζεται ότι το ζεύγος John Vincent Mcleinn 60 χρόνων από τη Βρετανία και η Olga Alekseyevna Shayeva 52 χρόνων από τη Ρωσία, εντοπίστηκε από την Αστυνομία νεκρό, την Κυριακή το απόγευμα στο σπίτι του στη περιοχή Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα, όταν φιλικό πρόσωπο του άνδρα ενημέρωσε το ΤΑΕ Αμμοχώστου, μετά από επίσκεψη του στην οικία.

Ο γιος του 60χρονου που διαμένει στη Βρετανία ειδοποίησε το φιλικό πρόσωπο του ζεύγους ότι από την περασμένη Τετάρτη δεν κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον πατέρα του.

Χθες διενεργήθηκε στις σορούς του ζεύγους η νενομισμένη νεκροτομή από τον Ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους χωρίς όμως να εντοπιστεί οτιδήποτε, ενώ λήφθηκαν δείγματα που θα σταλούν για τοξικολογικές εξετάσεις οι οποίες και αναμένεται να καταδείξουν τα αίτια θανάτου του ζεύγους

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!